5 tips voor een buitenlandse vakantie met de motor

| Door: (nog geen reacties)

Motorverzekering

De zomer is bij uitstek de periode om met de motor op vakantie te gaan. Ga je naar het buitenland? Dan zijn er een paar zaken waar je aan moet denken.

 1. Neem groene kaart mee
  In Nederland hoef je geen groene kaart bij je te hebben. In sommige landen moet dat wel en is alleen de papieren groene kaart geldig. Wil je niet voor verrassingen komen te staan? Neem dan je groene kaart op papier mee. Heb je die niet? Je kunt hem aanvragen bij je verzekeraar.
 1. Check de verkeersregels
  In het buitenland gelden andere verkeersregels voor motoren dan hier. Bijvoorbeeld voor het rijden langs files, de maximumsnelheid en spullen die je altijd bij je moet hebben. Kijk op de website van de motorrijdersvereniging KNMV voor de regels per land. Of gebruik de app Going Abroad. Deze app van de Europese Commissie bevat de belangrijkste verkeersregels in de EU.
 1. Denk aan het Tolvignet
  Net als automobilisten moeten ook motorrijders een tolvignet kopen als ze door Oostenrijk en Zwitserland willen rijden. Zo’n vignet is te koop bij de ANWB of aan de grens van eerder genoemde landen.
 1. Tank op tijd
  Zorg ervoor dat je in het buitenland op tijd tankt. Soms is de afstand tussen de tankstations groter dan je denkt. Denk er ook aan dat je niet in iedere land kunt pinnen. Zorg daarom dat je ook altijd contant geld bij je hebt.
 2. Kleding
  Zorg altijd voor de juiste beschermende kleding. Ook bij warm weer is een goed motorpak belangrijk. Denk ook aan ventilatie mogelijkheden, waterdichtheid, goede schoenen en handschoenen. Dit is sowieso belangrijk voor je eigen veiligheid, maar in sommige gevallen krijg je een eventuele schade niet vergoed als je geen goed motorpak aan hebt.

Extra tip vóór vertrek

 1. Check je banden
  Geef je motor een goede inspectiebeurt voordat je vertrekt. Kijk vooral even goed naar je banden.
  motor_illustratie
Tweeten 0
Google+ 0
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603