Motor gestolen: wat te doen en wat vergoedt je motorverzekering?

| Door: (nog geen reacties)

Motor gestolen: wat te doen en wat vergoedt je motorverzekering?Motorverzekering

Motoren zijn helaas erg diefstalgevoelig. In 2014 werden er alleen in het eerste half jaar al 15.700 motoren gestolen. Dit zijn er ruim 400 meer dan in het eerste halfjaar van 2013. Maar hoe verklein je de kans dat je motor wordt gestolen en wat moet je doen als hij toch is gestolen? Wij geven je graag wat tips.

Diefstal motor voorkomen

Gelukkig kun je zelf heel veel doen om te voorkomen dat je motor wordt gestolen. Bijvoorbeeld door je motor vast te zetten met een goedgekeurd ART-slot. Veel verzekeraars stellen dit ook als eis bij het afsluiten van je motorverzekering. Door je motor altijd te stallen in een afgesloten ruimte, verklein je ook de kans dat hij wordt gestolen. Hij staat dan uit het zicht en dieven moeten meer moeite doen om bij jouw motor te komen. Als je hem binnen de afgesloten ruimte ook nog vastzet aan bijvoorbeeld en grond- of muuranker maak je het de dieven nog moeilijker.
Wordt je motor toch gestolen en is je motor voorzien van een voertuigvolgsysteem met GPS? Dan kan de politie de locatie van je motor achterhalen. En dan is de kans dat je hem terugkrijgt groter.

Motor toch gestolen: wat te doen?

Zodra je merkt dat je motor is gestolen, is het belangrijk dat je snel aangifte doet bij de politie. Voor de aangifte heb je meerdere gegevens van de motor nodig, zoals het chassisnummer, kenteken, kilometerstand en bijzonderheden aan je motor. Het is daarom slim om goede foto’s van je motor te hebben. Maak detailfoto’s van specifieke dingen aan je motor. Zo is de kans groter dat hij snel herkend wordt. Door de diefstal door te geven aan het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) wordt de motor in Nederland als gestolen geregistreerd.

Motorverzekering en diefstal: wat is er verzekerd?

Als je je motor WA + Beperkt casco of WA + Volledig Casco verzekert, ben je ook verzekerd tegen diefstal. Wel moet je dan natuurlijk voldoen aan de eisen van de verzekeraar. Zo kunnen verzekeraars je bijvoorbeeld verplichten om een bepaald ART-slot aan te schaffen of je motor vast te zetten aan een anker. Voldoe je hier niet aan en wordt je motor gestolen? Dan bestaat de kans dat je motorverzekering niet of niet geheel uitbetaald. Wil je meer weten over de dekking van een motorverzekering? Bekijk dan onze pagina dekking motorverzekering of bel met een van onze experts.

Tweeten 0
Google+ 0
Jasmijn Frederik

Over Jasmijn Frederik

Jasmijn houdt zich als jr. E-commerce manager bezig met het Beste-in-1 Pakket, levensverzekeringen en bancaire producten. Zij is o.a. verantwoordelijk voor de vergelijkingen op onze website en het geven van de juiste informatie voor onze bezoekers. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603