Motor in winterstalling? Een paar tips

| Door: (nog geen reacties)

Motor in winterstalling? Een paar tipsMotorverzekering

Het is bijna november en dat betekent voor veel motorrijders het einde van het motorseizoen. Ga jij je motor de hele winter niet gebruiken? Dan is het verstandig een aantal maatregelen te nemen zodat je motor goed de winter doorkomt. Wij geven je graag een paar tips.

  • Zet je motor weg met een volle tank. Zo voorkomt je roest aan de binnenkant van de brandstoftank.
  • Reinig de ketting grondig. Dit kun je doen met een kettingreiniger.
  • Verwissel de olie en het oliefilter. Gebruikte oude olie kan zuur bevatten, wanneer dit langer stilstaat zorgt dit ervoor dat de olie minder goed smeert.
  • Spuit alle kabels goed in (denk dan aan de gas-, koppelings-, choke- en remkabel). Behandel ook de rubberen delen zoals stofkappen en kunststofdelen van je motor met een spray op basis van wax. Zo voorkom je uitdroging.
  • Bouw je accu uit, vul deze zo nodig met gedestilleerd water en laad hem helemaal op. Vet de polen in met een zuurvrije vaseline. Vergeet niet je accu op een plaats te zetten waar het niet vriest! Laad de accu tijdens de winter regelmatig op.
  • Spuit de schakelaars op je stuur in met contactspray. Zo voorkom je corrosie en ophoping van vocht.
  • Check regelmatig je bandenspanning en verhoog deze met 0.5 bar. Zo voorkom je dat je plekken op je banden krijgt.
  • Dek je motor af met een speciale indoorhoes. Deze ventileren goed en houden geen vocht vast. Gebruik nooit dekens of lakens hiervoor. Deze houden vocht vast waardoor je motor kan gaan roesten. Staat je motor buiten? Gebruik dan een buitenhoes. Zorg er ook voor dat de wind niet onder de hoes kan slaan. Zo voorkom je dat je motor omwaait.

Motorverzekering en winterstalling

Als je niet op je motor rijdt in de winter, kun je er voor kiezen het kenteken te schorsen bij de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW). Wanneer je dit doet, ben je niet verplicht je motor te verzekeren. Je kunt je motorverzekering dan ook tijdelijk opschorten. Totdat je je motor weer uit de schorsing haalt. Dit klinkt aantrekkelijk maar dat is het niet in alle gevallen.

Wanneer je je motorverzekering tijdelijk stop zet, betaal je geen premie maar is er ook geen dekking. Je bent dan dus ook niet verzekerd voor bijvoorbeeld diefstal of brand. Ook zitten er kosten verbonden aan het schorsen van het kenteken. Op dit moment zijn die schorsingskosten voor een motor € 24,-. Je bespaart dus op je verzekering, maar je moet wel de schorsing betalen.

Meer weten?

Wil je meer weten over het schorsen van je kenteken of de dekking van je motorverzekering? Kijk dan op onze website of neem contact op met een van onze motorverzekeringsexperts. Zij helpen je graag verder.

Tweeten 0
Google+ 0
Jasmijn Frederik

Over Jasmijn Frederik

Jasmijn houdt zich als jr. E-commerce manager bezig met het Beste-in-1 Pakket, levensverzekeringen en bancaire producten. Zij is o.a. verantwoordelijk voor de vergelijkingen op onze website en het geven van de juiste informatie voor onze bezoekers. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603