Motorrijden in het donker? Zorg dat je zichtbaar bent

| Door: (nog geen reacties)

Motorrijden in het donker? Zorg dat je zichtbaar bentMotorverzekering

Nu de dagen weer steeds korter worden, is de kans groter dat je in het donker op je motor rijdt. Je bent op je motor een stuk kwetsbaarder dan in bijvoorbeeld een auto. Het dragen van goede motorkleding is daarom belangrijk. Maar naast de motorkleding is het ook heel belangrijk om goed zichtbaar te zijn op de weg. Zo voorkom je dat andere weggebruikers je over het hoofd zien. Wij geven je graag wat tips om je zichtbaarheid te verbeteren.

Motorkleding

Zodra je op je motor stapt is het verstandig goede motorkleding te dragen. Deze beschermt je tijdens een val, maar zorgt er ook voor dat je goed zichtbaar bent in het verkeer. Felle/contrasterende kleuren worden door mensen beter waargenomen. Je bent met een felgekleurde motorjas of helm in het donker beter te zien dan in een donkere kleur. Maar op een zeer zonnige dag is een zwarte jas beter te zien dan bijvoorbeeld een witte. Wanneer je kleding is voorzien van reflecterende delen, ben je in het donker nog beter zichtbaar.

Verlichting van je motor

Wanneer je in het donker rijd doe je uiteraard je verlichting aan om te zorgen dat je zichtbaar bent. Toch kun je nog meer doen met je verlichting om te zorgen dat iedereen je goed ziet. Rij bijvoorbeeld ook overdag met je dimlicht aan. En zorg dat je koplamp goed staat afgesteld. Zo voorkom je dat je medeweggebruikers verblindt. Zij kunnen je dan niet goed zien en daardoor niet inschatten hoe ver weg je bent en hoe hard je rijdt. Daardoor is de kans op een ongeval veel groter.

Motorkleding verzekeren

Motorkleding is vaak erg duur. Wanneer dit kapot gaat bij bijvoorbeeld een val, is het fijn als het vergoed wordt door je motorverzekering. Wanneer je een motorverzekering afsluit heb je vaak ook de optie om je motorkleding mee te verzekeren. Goed om te weten: je motorkleding is alleen verzekerd wanneer de schade onder je motorverzekering valt. Ben je gevallen, maar is je motor alleen WA of WA + beperkt casco verzekerd? Dan is je kleding niet meeverzekerd. Je motor is dat tenslotte ook niet. Maar wordt je motor gestolen en nemen ze je motorkleding ook mee? Dan is de kleding wel verzekerd via je motorverzekering. Bij een aantal verzekeraars is je kleding ook verzekerd met alleen een WA-verzekering. Diefstal is dan wel vaak uitgesloten van de dekking.

Motorverzekering afsluiten

Wil je meer weten over de dekking van een motorverzekering en het verzekeren van motorkleding? Check dan onze website of neem contact op met een van onze motorexperts. Zij helpen je graag verder.

Tweeten 0
Google+ 0
Jasmijn Frederik

Over Jasmijn Frederik

Jasmijn houdt zich als jr. E-commerce manager bezig met het Beste-in-1 Pakket, levensverzekeringen en bancaire producten. Zij is o.a. verantwoordelijk voor de vergelijkingen op onze website en het geven van de juiste informatie voor onze bezoekers. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603