Motorrijden in het voorjaar: maak je motor rijklaar

| Door: (nog geen reacties)

Motorrijden in het voorjaar: maak je motor rijklaarMotorverzekering

Het is voorjaar. Dit weekend stijgen de temperaturen, dat is voor veel mensen reden genoeg om een ritje op de motor te maken. Grote kans dat je motor de hele winter stil heeft gestaan. Dan is het verstandig om voorzorgsmaatregelen te nemen. We hebben een aantal tips voor je zodat je motor straks rijklaar is: 

Motorverzekering: ben je verzekerd als je de weg op gaat?

Zonder motorverzekering mag je natuurlijk niet de weg op. Veel mensen zetten hun motor in de winterstalling en schorsen of beëindigen dan hun motorverzekering. Maak voordat je de weg op gaat de schorsing ongedaan of zorg ervoor dat je een nieuwe motorverzekering afsluit. En wat ook verstandig is: check jaarlijks of je motorverzekering nog steeds het best bij je past. Je hebt namelijk verschillende dekkingen voor je motorverzekering. Bij Independer kun je heel gemakkelijk je motorverzekering vergelijken.

Controleer de bandenspanning van je motor

De juiste bandenspanning is heel belangrijk. Het zorgt voor goede grip op de weg en als je remt, kom je sneller tot stilstand. Dit voorkomt ongelukken. Daarnaast zorgt een goede bandenspanning voor een optimaal verbruik van je brandstof en dat scheelt weer in de portemonnee.

Vervang je motorolie

Na een seizoen rijden, is je motorolie behoorlijk vuil geworden. Voordat je de weg op gaat, is het verstandig om je motorolie en filter te vervangen. Zo voorkom je dat de leidingen verstopt raken.

Is de accu van je motor nog in orde?

Als je een accu te lang niet gebruikt, wordt de lading minder. Hierdoor start de motor slecht of soms zelfs helemaal niet. Laad voor je de motor weer gaat gebruiken daarom eerst de accu helemaal op.

Check verlichting van je motor

Het lijkt vanzelfsprekend maar het is toch goed om na te gaan of je verlichting het goed doet. Zorg er ook altijd voor dat je reservelampjes en zekeringen meeneemt als je de weg op gaat.

Zorg voor een goede motorhelm

Zorg ervoor dat je motorhelm niet te krap of te groot is want dat gaat ten koste van je concentratie en veiligheid. En als je toch je helm aan het controleren bent, kijk dan ook meteen of er geen krassen op je vizier zitten. De krassen kunnen bij een laaghangende zon je zicht flink belemmeren. Een nieuw vizier kan je vaak los kopen.

Er is zijn veel dingen die je zelf aan je motor kunt doen. Maar heeft je motor echt lang stilgestaan of zie je het niet zitten om de controles zelf uit te voeren? Dan is het verstandig om je motor een onderhoudsbeurt bij een garage te geven. Goed onderhoud zorgt voor meer en langer rijplezier. En niet geheel onbelangrijk: het vermindert ook de kans op schade. Voor elk jaar dat je geen schade hebt geclaimd bij je verzekeraar krijg je een extra schadevrij jaar op je motorverzekering. Dit zorgt vaak voor een mooie korting op je premie.

FB_motorhelm

Tweeten 0
Google+ 1
Daniel de Wild

Over Daniel de Wild

Als Productmanager Levensverzekeringen en Spaarproducten is Daniel aanspreekpunt voor verzekeraars. In de 10 jaar dat hij bij Independer.nl werkt heeft hij diverse functie gehad, allemaal op het gebied van Levensverzekeringen. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603