Motorverzekering en schade door gladheid

| Door: (nog geen reacties)

Motorverzekering en schade door gladheidMotorverzekering

Het winterseizoen is weer begonnen en dat betekent vaak gladde wegen. Met de auto is dit al geen pretje, maar met je motor is de kans op een ongeval nog groter. Maar hoe zit het eigenlijk met je motorverzekering op het moment dat je valt door gladheid? Wij vertellen je er graag meer over.

Wie betaalt jouw schade door gladheid?

Een deel van de motorrijders rijdt ook gewoon in de winter op de motor. Wanneer je met de motor naar het werk gaat, ben je vaak vroeg in de ochtend of begin van de avond op de weg. Juist op deze momenten is het glad of begint het glad te worden. De kans op een ongeval door gladheid is dan ook redelijk groot. Bijvoorbeeld doordat je zelf uitglijdt of doordat een andere weggebruiker tegen je aan glijdt en jij hierdoor valt.  Beide schades zijn erg vervelend, maar er zit wel verschil in welke verzekeraar de schade moet betalen.

Ga jij zelf onderuit? Dan hangt het van de dekking van je motorverzekering af of je bent verzekerd.  Val je door de oorzaak van een andere motorrijder of automobilist? Dan kun je de schade verhalen op de WA-verzekering van deze persoon. Je eigen verzekeraar hoeft dan dus niets te betalen.

Hoe ben je verzekerd?

Wanneer je zelf onderuit bent gegaan, kan het zijn dat je verzekerd bent voor deze schade. Dat ligt eraan welke dekking je hebt gekozen bij het afsluiten van je motorverzekering. Heb je alleen een WA-verzekering? Dan ben je nooit verzekerd tegen schade aan je eigen motor. Heb je een WA + beperkt casco verzekering, dan ben je wel verzekerd tegen bijvoorbeeld een aanrijding met wild. Maar wanneer je zelf onderuit gaat, dan wordt deze schade alleen vergoed wanneer je een WA + volledig casco dekking hebt.

Afsluiten motorverzekering

Wil je een motorverzekering afsluiten of meer weten over de dekking?  Check dan onze website of neem contact op met een van onze motorexperts. Zij helpen je graag verder.

Tweeten 0
Google+ 0
Jasmijn Frederik

Over Jasmijn Frederik

Jasmijn houdt zich als jr. E-commerce manager bezig met het Beste-in-1 Pakket, levensverzekeringen en bancaire producten. Zij is o.a. verantwoordelijk voor de vergelijkingen op onze website en het geven van de juiste informatie voor onze bezoekers. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603