Op je driewieler langs de file? Let op de juiste verzekering

| Door: (nog geen reacties)

Op je driewieler langs de file? Let op de juiste verzekeringMotorverzekering

De zomervakanties zitten er weer op, en dat is te merken ook. Files worden weer langer. Ben je ook zo jaloers als je in de file wordt ingehaald door een motorrijder? Gelukkig zijn er tegenwoordig ook driewielige motorrijtuigen waar je met je autorijbewijs op mag rijden. Maar hoe zit het met de verzekering?

Motorrijbewijs of brommerrijbewijs

Driewielige motorrijtuigen zijn bijvoorbeeld trikes, quads en motorscooters. Heb je één van deze voertuigen op het oog en wil je weten of je erop mag rijden? Dan moet je eerst weten of het voertuig bij de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) geregistreerd staat als:

  • driewielig motorrijtuig
  • driewielige bromfiets

Heb je je autorijbewijs B gehaald voor 19 januari 2013? Dan mag je deze voertuigen besturen. Anders heb het motorrijbewijs A nodig. Soms moet je als bestuurder ook minimaal 22 jaar zijn. Voor een driewielige bromfiets is een bromfietsrijbewijs voldoende. Nadeel is wel dat je hiermee niet de snelweg op mag

Verzekeren soms lastig

Een driewielig motorrijtuig kan een motor- of een autokentekenplaat hebben. Dit is afhankelijk van onder andere de breedte van de vooras en van of het voertuig een voetrem heeft of niet. Via Independer kun je deze voertuigen helaas niet verzekeren. Ook rechtstreeks bij verzekeraars kan dit moeilijk zijn. Een autoverzekering is vaak niet mogelijk. Veel verzekeraars vinden het risico van het autorijden niet te vergelijken met het risico van het rijden op een driewielig motorrijtuig. Tip: wil je een driewielig motorrijtuig kopen? Informeer dan eerst goed bij verschillende verzekeraars of je hem wel kunt verzekeren.

Tweeten 0
Google+ 0
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603