Steeds meer motorrijders in Nederland

| Door: (nog geen reacties)

Steeds meer motorrijders in NederlandMotorverzekering

Motorrijden wordt steeds populairder. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van BOVAG, RAI Vereniging en databureau RDC. In totaal werden er in het eerste kwartaal van dit jaar 3.511 motoren verkocht, dat is 12,4 procent meer dan in de eerste drie maanden van vorig jaar.

Motor kopen? Let op de rijbewijscategorie

Er zijn steeds meer motorrijders in Nederland. In 2015 haalden 22.283 motorrijders hun rijbewijs. Dat is ruim 15% meer dan in 2014. Heb je net je motorrijbewijs gehaald en denk je erover om een motor te gaan kopen? Kijk dan goed naar het soort motorrijbewijs dat je hebt. Er zijn namelijk 3 categorieën. Deze categorieën bepalen op wat voor soort motor je mag gaan rijden:

  • Categorie A: Voor iedereen die 24 jaar of ouder is. Met deze categorie mag je op alle soorten motoren en motorscooters rijden.
  • Categorie A1: Ben je jonger dan 20 jaar, dan moet je met deze categorie beginnen. Met dit rijbewijs mag je alleen op een motor moet rijden van maximaal 125cc en ten hoogste 11 kW.
  • Categorie A2: Deze categorie krijg je als je 20 jaar of ouder bent of wanneer je 2 jaar hebt gereden met een A1 rijbewijs. Het rijbewijs A2 bepaalt dat je op een motor mag rijden van maximaal 35 kW (er is geen cc grens).

Eerst verzekering, dan motor kopen

Heb je besloten wat voor soort motor je wilt gaan kopen? Sluit dan op tijd een motorverzekering af. Vanaf het moment dat het kenteken van de motor op jouw naam staat, moet je namelijk een motorverzekering hebben. In Nederland moet je minimaal een WA-motorverzekering hebben. Doe je dit niet of ben je te laat? Dan riskeer je een boete. Daarnaast moet je in geval van schade ook alle kosten zelf betalen.

Vergelijk motorverzekering op Independer

Zoek voordat je de motor gaat ophalen eerst een goede motorverzekering uit. Er zijn grote verschillen in zowel de dekking als de prijs.

Ben je op zoek naar een goede motorverzekering? Maak dan een vergelijking op onze website. Aan de hand van je gegevens, zoeken wij de verzekeraar die het beste bij je wensen past.

Tweeten 0
Google+ 0
Daniel de Wild

Over Daniel de Wild

Als Productmanager Levensverzekeringen en Spaarproducten is Daniel aanspreekpunt voor verzekeraars. In de 10 jaar dat hij bij Independer.nl werkt heeft hij diverse functie gehad, allemaal op het gebied van Levensverzekeringen. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603