40% zorgverzekerden weten niet waarvoor ze verzekerd zijn

| Door: (1 reactie)

40% zorgverzekerden weten niet waarvoor ze verzekerd zijnOnderzoek

40% zorgverzekerden weet niet waarvoor hun zorgverzekering dekking biedt:
•    27% krijgt soms geen vergoeding terwijl ze dat wel hadden verwacht en
•    13% weet niet precies waarvoor ze verzekerd zijn

Dit blijkt uit onderzoek van Independer.nl onder 529 deelnemers aan haar consumentenpanel.

Bijna 300 euro besparen
Als consumenten zich niet (willen) verdiepen in de dekking, zou je verwachten dat ze een aanvullende verzekering eigenlijk niet nodig hebben. Toch heeft en houdt 95% van de consumenten een aanvullende verzekering. Alleen een beperkte aanvulling kost gemiddeld al zo’n 294 euro per jaar per volwassene!

Op basis van de interesse van bezoekers op haar site verwacht Independer.nl dat slechts 2% van de verzekerden dit jaar overstapt. Dat betekent dat 98% van de verzekerden blijft zitten waar die zit, los van het feit of de zorgverzekering de best passende of de meest voordelige is. Een deel daarvan houdt zelfs liever een verzekering waar ze ontevreden over zijn en waarvan ze bovendien niet precies weten wat die dekt.

Overstappen heel gemakkelijk
Dat maar een klein percentage overstapt, is mogelijk te wijten aan het vooroordeel dat het vinden van een goede zorgverzekering lastig is, evenals het overstappen. Maar niets is minder waar.
Op Independer.nl kunt u alle polissen vergelijken op het niveau van dekking en premie. Omdat zorgverzekeraars de overstap afhandelen, is ook dat eenvoudig. Met overstappen kunt u niet alleen veel geld besparen, maar bovendien een verzekering kunnen afsluiten die wel precies bij uw wensen aansluit.

Marktwerking mislukt
Van de verwachte marktwerking in de zorgverzekeringen is op deze manier helaas geen sprake. Consumenten zijn weinig kritisch op hun zorgverzekering en als ze ontevreden zijn, zijn ze nog steeds niet echt geneigd tot overstappen. Toch is er ook een groot voordeel. Zorgverzekeraars durven, ondanks het beperkte aantal overstappers, de basispremie niet of slechts beperkt te verhogen en accepteren zelfs forse verliezen. De grote vraag is hoe lang ze dat volhouden nu blijkt dat consumenten nauwelijks in beweging komen.

Zoekt u een zorgverzekering op maat? Vergelijk dan alle zorgverzekeringen en sluit de best passende af.

Lees meer over: zorgverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Sharon Gerritsen

Over Sharon Gerritsen

Sharon is als E-Commerce Manager o.a. verantwoordelijk voor onze vergelijking van je reis-, woon-, en zorgverzekering, onderzoeken en de website voor deze vergelijkingen. Inmiddels werkt Sharon ruim 11 jaar bij Independer.nl. Lees verder

1 Reactie op dit artikel
 1. Geachte mevrouw/heer,

  De vergelijkingen die u maakt zijn goed maar het is voor u heel moeilijk een overzicht te geven van het woud van kortingen. Het zou goed zij dan u daar ook meer aandacht aan zou kunnen besteden.

  Bij mij doet de komische situatie zich voor dat ik er achter kwam, dat ik bij Avero ( als chronisch zieke) een goede korting kon krijgen mits ik lid werd van thuiswinkel organisatie Evean in Edam. Dat is volstrekt belachelijk. Mijn woonplaats ligt in Friesland. Maar het kan goed uit, 7.5 % op basis en 10% op aanvullende verzekering.

  Overigens staat Avero overal achteraan in peilingen. Wij hebben alleen maar positieve ervaringen in allerlei opzichten ( telefonische bereikbaarheid, toestemming vervoerslijn, toestemming behandelingen en afwerking declaraties.) Vanwege mijn ziekte hebben we gekozen voor het pakket Excellent en Tandgaaf 1000 Euro. Totale kosten voor dit pakket 3680 Euro. In dit pakket worden praktisch alle kosten , die ik maak vergoed. Bv. Alle reiskosten naar Amsterdam vanuit Friesland. Doen ze nooit moeilijk over.

  Groet van Jan Dijkstra

  P.s. Overigens alle lof voor uw site. Ik heb al diverse zaken via u of als u niet bemiddelde, op uw advies geregeld.

  Jan Dijkstra 10 december 2008 om 11:14
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603