Belangenorganisaties vragen om commissie beleggingsverzekeringen

| Door: (nog geen reacties)

Onderzoek

De Consumentenbond, Independer, Vereniging Eigen Huis, Vereniging van Effectenbezitters en de Stichting Onderzoek Poliskosten gaan gezamenlijk naar een oplossing zoeken voor de problemen met beleggingspolissen. Daartoe hebben zij het Platform Onderzoek Beleggingsverzekeringen opgericht en de website www.polisopheldering.nl gelanceerd.

Speciale commissie
De vijf (belangen-)organisaties hebben op 14 december jl. gezamenlijk een brief gestuurd aan de Vaste Kamercommissie voor Financiën. Daarin vragen zij om de instelling van een speciale commissie die de zaak gaat onderzoeken, net zoals de Commissie Oosting heeft gedaan in de aandelenlease-affaire. Inmiddels is namelijk gebleken dat het Verbond van Verzekeraars voor zichzelf geen rol ziet in het kader van het zoeken naar een eventuele regeling. Gezien het grote aantal aanbieders (verzekeraars) en producten, alsmede de complexiteit van deze kwestie is de opstelling van het Verbond begrijpelijk. Het Platform vindt het echter ongewenst dat vele tienduizenden klanten met beleggingsverzekeringen en beleggingshypotheken lang in onzekerheid blijven verkeren. De vijf organisaties hopen dat de Minister van Financin, die de conclusies van het rapport van de AFM zelf ‘zorgwekkend’ noemde, meewerkt aan de instelling van een dergelijke commissie.

Verontruste bezitters van beleggingsverzekeringen kunnen zich te melden via www.polisopheldering.nl. Lees hier de brief aan de Vaste Kamercommissie voor Financiën en de Minister.

Tweeten 0
Google+ 0
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603