Direct klantcontact met levensverzekeraar zeer gewaardeerd

| Door: (nog geen reacties)

Onderzoek

Het gemiddelde rapportcijfer dat consumenten hun lijfrenteverzekeraar toekennen, is een 7,1. De ‘direct writers’, verzekeraars die rechtstreeks met hun klanten communiceren, worden beter beoordeeld dan verzekeraars die met tussenpersonen werken. De hoogst scorende aanbieders zijn Robein (8,1), Loyalis (8,1) en Ohra (7,9), allen direct writers. Fortis ASR is met een waardering van 6,1 de laagst gewaardeerde levensverzekeraar. Fortis ASR, een verzekeraar die met tussenpersonen werkt, scoorde met name slecht op de vraag of de geboden informatie duidelijk was. De verzekeraar haalde een magere 5,9 op dit aspect.

Grote verzekeraars scoren laag
Verder valt op dat ook andere grote verzekeraars als Nationale Nederlanden en Aegon laag scoren. Zij krijgen voor hun dienstverlening gemiddeld een 6,6 en een 6,4. Van de grote banken zijn klanten van de Postbank meer tevreden over de dienstverlening dan klanten van ABN Amro, de Rabobank en ING.

Het onderzoek is uitgevoerd onder meer dan 5.500 bezoekers van Independer.nl die een vergelijking maakten van direct ingaande lijfrentes en koopsommen in de periode 4 mei 2007 tot en met 23 april 2008. Zij hebben hun lijfrenteverzekeraar beoordeeld op:

* beloften nakomen
* duidelijkheid van de geboden informatie
* klaarstaan voor de klant

Bekijk hier de uitkomsten van het onderzoek.

Vergelijken loont
Komt uw lijfrentekapitaal binnenkort vrij? Maak dan een vergelijking en zie waar u de hoogste uitkeringen kunt krijgen en hoe de verschillende verzekeraars worden gewaardeerd. Uw huidige verzekeraar wil u graag als klant behouden. Toch is uit eerder onderzoek van Independer.nl gebleken dat de offerte van uw huidige verzekeraar zelden hoger is dan die van de hoogste aanbieder. De verschillen in uitkering zijn enorm, vergelijken kan u vele duizenden euro’s extra kapitaal of uitkering opleveren.

Tweeten 0
Google+ 0
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.

Sinds oktober 2011 bieden wij geen vergelijkingen voor garantiekoopsommen, direct ingaande lijfrentes, gouden handdrukken en banksparen meer aan. Je kunt deze producten niet meer via ons afsluiten. Daarom is het helaas niet meer mogelijk op deze artikelen te reageren.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603