Klanten iets minder tevreden over hypotheekverstrekker

| Door: (nog geen reacties)

Klanten iets minder tevreden over hypotheekverstrekkerOnderzoek

Klanten waarderen hun geldverstrekkers gemiddeld met een 6,5. Dat is 0,1 lager dan de vorige meting. Het aspect ‘beloften nakomen’ daalde met 0,2 naar 6,5. De best gewaardeerde hypotheekverstrekkers zijn Philips Pensioenfonds (7,6), SPF Beheer (7,3) en Van Lanschot Bankiers (7,3). Dit zijn relatief kleinere hypotheekverstrekkers vergeleken met de nummer 4 (MoneYou) die een waardering kreeg van 7,1. DSB is met 5,2 de laagst gewaardeerde geldverstrekker.

Stijgers en dalers
De grootste stijgers zijn Philips Pensioenfonds, PVF Achmea en Acadium Bastion. De scores van deze hypotheekverstrekkers zijn gestegen met 0,2 ten opzichte van de vorige meting. Met name op het aspect ‘klaarstaan voor de klant’ en ‘duidelijkheid van de geboden informatie’ laat Philips Pensioenfonds een mooie stijging zien. PVF Achmea scoorde aanzienlijk beter op ‘klaarstaan voor de klant’ en Acadium Bastion scoorde beter op ‘beloften nakomen’ (+ 0,4) en ‘duidelijkheid van de geboden informatie’ (+ 0,3). De grootste dalers zijn GMAC en Generali (- 0,4). De belangrijkste oorzaak voor deze daling is de lagere waardering voor ‘beloften nakomen’.

Permanent klanttevredenheidsonderzoek
Independer.nl voert permanent een klanttevredenheidsonderzoek uit onder consumenten die de hypotheekpagina’s van de website bekijken. Als consumenten aangeven dat zij al een hypotheek hebben afgesloten, wordt hen gevraagd hun huidige geldverstrekker te beoordelen op de volgende drie serviceaspecten:

  • Duidelijkheid van de geboden informatie
  • Beloften nakomen
  • Klaar staan voor de klant

De resultaten van dit onderzoek zijn gebaseerd op de mening van meer dan 70.000 bezoekers en zijn verzameld in de periode 5 oktober 2006 t/m 4 oktober 2007.

Bekijk het volledige overzicht van de scores of maak een hypotheekvergelijking.

Lees meer over: hypotheek

Tweeten 0
Google+ 0

Ben je benieuwd of jouw hypotheekadviseur je een goed en volledig advies heeft gegeven? Vul onze online vragenlijst in en ontvang direct een gratis adviesrapport.

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603