Verschil in kwaliteit dienstverlening zorgverzekeraars loopt verder uiteen

| Door: (nog geen reacties)

Verschil in kwaliteit dienstverlening zorgverzekeraars loopt verder uiteenOnderzoek

Verzekeraars verschillen enorm wat betreft de kwaliteit van dienstverlening. En deze verschillen lijken alleen maar groter te worden. Al jaren wordt ONVZ als n van de beste zorgverzekeraars beoordeeld. Deze verzekeraar behaalt in het laatste onderzoek gemiddeld een 8,2, voor het afhandelen van declaraties zelfs een 8,7. Anderzorg, een echte internetverzekeraar, krijgt gemiddeld een 6,4, maar voor bereikbaarheid slechts een 5,1. Bereikbaarheid op meerdere manieren wordt duidelijk nog steeds op prijs wordt gesteld.

ONVZ onbetwist bovenaan
ONVZ versterkt zijn koppositie en scoort 0,4 punt hoger dan de vorige keer. AEGON en Nationale Nederlanden zijn beide net zoveel gestegen. Andere grote stijgers zijn De Amersfoortse, SR Zorgverzekeraar, Delta Lloyd en Zorg en Zekerheid. Confior is enorm gedaald en staat nu onderaan de lijst. FBTO is ook flink gedaald, dit als gevolg van een mindere score voor de afhandeling van declaraties. Een andere grote daler is Avero Achmea. Deze verzekeraar groeide vorig jaar enorm, maar dat ging duidelijk ten koste van de bereikbaarheid.

Eerste jaar basisverzekering gewaardeerd
De verschillen tussen verzekeraars zijn nog nooit zo groot geweest in de 4 jaar dat de Independer Consumenten Monitor wordt uitgevoerd. Voor het eerst zijn hierin de ervaringen van consumenten over het eerste jaar basisverzekering verwerkt. Voor dit onderzoek zijn in de periode 14 november tot en met 5 december 2006 op de site van Independer.nl ruim 83.000 bezoekers ondervraagd. Ze beoordeelden hun verzekeraar op de volgende vier aspecten:

* klaarstaan voor de klant
* beloften nakomen
* afhandeling van declaraties
* bereikbaarheid

De klantwaardering per verzekeraar vindt u in het zoekresultaat terug na het maken van een vergelijking. Alle scores uit het onderzoek zijn hier na te lezen.

Lees meer over: zorgverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603