Zorgverzekering regelen vooral mannenzaak

| Door: (nog geen reacties)

Zorgverzekering regelen vooral mannenzaakOnderzoek

Independer.nl analyseerde 300.000 vergelijkingen voor zorgverzekeringen die gedurende de laatste weken op de site zijn gemaakt. Met name de verschillen tussen vrouwen en mannen werden onder de loep genomen.

Leeftijd

Van de mensen die een vergelijking maakt, is 35% vrouw en 65% man. Er is een groot verschil als we de verschillende leeftijdscategorien bekijken. In de categorie 18-25 jaar zijn de vrouwen met 51% in de meerderheid. Naarmate de leeftijd toeneemt, neemt het aandeel vrouwen af. In de leeftijdsgroep 65+ is het aandeel nog maar 19%. Onder de mensen die alleen voor zichzelf en een of meer kinderen een verzekering willen afsluiten zien we dat vrouwen het best vertegenwoordigd zijn (65%). Onder mensen die alleen voor zichzelf een verzekering aanvragen is het percentage vrouwen 47%. Zodra er een partner in het spel is, zakt het percentage vrouwen naar 20%.

Dekking
Qua dekkingswensen zijn er ook verschillen tussen vrouwen en mannen. Mannen hebben minder de neiging zich aanvullend te willen verzekeren. 30% van de mannen kiest voor een kale basisverzekering. Van de vrouwen is dat 22%. 19% van de mannen kiest voor een uitgebreide aanvulling, versus 21% van de vrouwen.

Gezin
De dekkingswensen per rubriek laten zien dat vrouwen over het algemeen meer wensen hebben ten aanzien van aanvullingen dan mannen. De dekkingswensen zijn ondermeer afhankelijk van de gezinssituatie en leeftijd. De voorbeeldsituatie waar 2 volwassenen en 1 of meer kinderen verzekerd moeten worden en de aanvrager tussen de 18 en 45 jaar is, laat het volgende zien. Als de vrouw de verzekering aanvraagt, zijn er in vrijwel alle situaties meer aanvullingen gewenst dan wanneer de man de aanvraag doet. Grootste verschil doet zich voor bij alternatieve geneeswijzen: 18% van de mannen wil dit aanvullend verzekeren en 28% van de vrouwen. De enige rubriek waar mannen meer aanvulling kiezen dan vrouwen is tandartsdekking voor kinderen.

Lees meer over: zorgverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Mieke van Os

Over Mieke van Os

Mieke van Os werkt sinds 2000 bij Independer.nl en is daar met haar team verantwoordelijk voor Business Intelligence. Is vooral geïnteresseerd in consumentengedrag in combinatie met e-commerce. Is zelf een “Gemakzoeker”, die niet al te veel tijd wil besteden aan het vergelijken van financiële producten. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603