Opstalverzekering: alles over opstalverzekeringen

Woonverzekering

Ons team van experts helpt je de beste opstalverzekering te vinden. Al meer dan 20.000 consumenten hebben hun opstalverzekering via Independer afgesloten. Ontdek nu zelf hoe makkelijk jij geld kunt besparen. Op deze pagina vind je al het laatste nieuws en interessant informatie rondom opstalverzekeringen. Stel je vraag of opmerking over je opstalverzekering op ons forum.

Zomerstorm richt zeker 13 miljoen euro schade aan

| Bron: Nederlands Dagblad(nog geen reacties)

Independer.nl in de media

De storm die zaterdag in Nederland woedde, heeft voor ruim 13 miljoen euro aan schade aangericht. Dat blijkt uit een schatting van het Verbond van Verzekeraars. Met name West-Nederland werd zwaar getroffen door de storm, die met windkracht 10 in IJmuiden officieel de boeken ingaat als ‘zwaarste zomerstorm ooit’.

De schatting betreft met name schade aan huizen, inboedel en bedrijfsschade. Maar ook schade aan auto’s vormt een belangrijk onderdeel van de raming.

Voor vakantiegangers is het van belang dat er bij schade aan bijvoorbeeld tenten of caravans een reisverzekering is afgesloten, ook bij vakanties in Nederland. Volgens Rudi Buis van het Verbond van Verzekeraars zijn er maandag al 30 procent meer claims binnengekomen bij reisverzekeraars dan gewoonlijk.

Buis stelt verder dat het totale schadebedrag hoger ligt dan de geschatte 13 miljoen euro. De schade aan overheidseigendommen en landbouwschade is namelijk niet in de berekening meegenomen. Tevens heeft de storm er toe geleid dat veel evenementen geannuleerd werden. Ook deze schade is niet meegenomen in de eerste raming van de koepelorganisatie.

De geschatte schade van 13 miljoen euro is volgens Buis niet bijzonder hoog. Ter vergelijking: de herfststorm in oktober 2013 had een prijskaartje van 100 miljoen euro. En de storm ‘Kyrill’ bracht in 2007 maar liefst 170 miljoen euro aan schade met zich mee.

Het Verbond van Verzekeraars komt tot de schatting door te kijken naar de eerste claims die binnenkomen, de hevigheid van de storm en de locatie, in dit geval het westen van Nederland.

Extra schade
Verzekeraars roepen vakantiegangers op om familieleden of omwonenden alvast een kijkje te laten nemen bij hun huis. Ook consumentenwebsite Independer steunt deze oproep: ‘Als de dakpannen van je huis waaien en de boel regent vervolgens in, is dat zonde van de inboedel. De extra schade die dan in je huis wordt aangericht, kun je maar beter voorkomen.’

Ondanks de oproep van de verzekeraars stelt Buis in een reactie dat eventuele extra schade wel zal worden vergoed. ‘Het is vooral voor jezelf vervelend als de inboedel schade oploopt. De verzekeraar zal echter gewoon de dag- of nieuwwaarde van de inboedel vergoeden. Daar hoeven vakantiegangers zich niet ongerust over te maken.’ <

Meer artikelen opstalverzekering

Independer.nl doet continue onderzoek naar opstalverzekeringen en publiceert regelmatig persberichten over opstalverzekeringen. Hieronder vind je een overzicht van de meest recente artikelen over opstalverzekeringen.

  
Zwaarste zomerstorm ooit veroorzaakt veel schade    27-07-2015
Opstalverzekering afsluiten voor appartement: hoe werkt dat?09-06-2015
Schoorsteenbrand: wat vergoedt je opstalverzekering?07-05-2015
Verbond van Verzekeraars verwacht meer schades door extreem weer24-04-2015
Inboedelverzekering: is tuinmeubilair verzekerd?21-04-2015

Archief opstalverzekering

Ervaringen met afsluiten opstalverzekering via Independer.

Lees hieronder ervaringen van andere klanten met een opstalverzekering vergelijken en afsluiten via Independer.

  
Snelle en goede manier een fijne woonverzekering gevonden. Wat een top website is dit! (rating: 5/5)30 July 2015
Je krijgt goede en onafhankelijk advies. Heb via independer ook de reisverzekering bij SNS bank afgesloten. Echt hele goede service en goede dekking. Top!! (rating: 5/5)30 July 2015
Heb geen ervaring met jullie. Maar wel een duidelijke site. (rating: 5/5)30 July 2015
makkelijk af te sluiten en niet duur. (rating: 5/5)30 July 2015
snel en makkelijk (rating: 5/5)30 July 2015

Alle ervaringen met afsluiten opstalverzekering via Independer.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.568
1.022