Opstalverzekering: alles over opstalverzekeringen

Woonverzekering

Ons team van experts helpt je de beste opstalverzekering te vinden. Al meer dan 20.000 consumenten hebben hun opstalverzekering via Independer afgesloten. Ontdek nu zelf hoe makkelijk jij geld kunt besparen. Op deze pagina vind je al het laatste nieuws en interessant informatie rondom opstalverzekeringen. Stel je vraag of opmerking over je opstalverzekering op ons forum.

Schoorsteenbrand: wat vergoedt je opstalverzekering?

| Door: (nog geen reacties)

Opstalverzekering

Even een frisse neus gehaald? Dan is het heerlijk om daarna thuis op te warmen voor de open haard. Maar wat als de schoorsteen verstopt is geraakt door roet of een vogelnest? Dan kun je een schoorsteenbrand krijgen en dat is erg vervelend. Welke schade vergoedt je opstalverzekering?

Schoorsteenbrand: opstalverzekeraar vergoedt schade

Door een schoorsteenbrand kun je schade krijgen aan de schoorsteen en het dak van je woning. Je kunt voor de volgende schades bij je opstalverzekeraar aankloppen:

  • Brandschade
  • Gesmolten materiaal
  • Schroeiplekken
  • Rookschade

Jaarlijkse onderhoudscheck voor schadevergoeding

Om de schade vergoed te krijgen, moet je je schoorsteen wel goed onderhouden. Het is verstandig om ieder jaar een professionele schoorsteenveger langs te laten komen voor een onderhoudscheck. Je opstalverzekeraar wil namelijk een bewijs zien dat je schoorsteen het afgelopen jaar is geveegd. Dus vraag je schoorsteenveger altijd om een factuur.

Huur je een huis? Verzeker je inboedel

Huur je een huis en heb je een inboedelverzekering afgesloten? Dan vergoedt deze verzekering de schade aan je spullen die door de schoorsteenbrand is ontstaan. Heb je nog geen inboedelverzekering? Bij Independer kun je inboedelverzekeringen vergelijken om je eigendom te verzekeren.

Heeft je verhuurder het afgelopen jaar geen schoorsteenveger langs gestuurd voor een onderhoudscheck? Dan kun je je verhuurder aansprakelijk stellen voor schade aan je spullen. Je moet er wel alles aan hebben gedaan om gevolgschade te voorkomen.

Schoorsteenbrand voorkomen

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Wil je een schoorsteen vervangen of bouwen? Dan kun je daarvoor het beste een erkende installateur inschakelen. Brand je kachel op hout, kolen of olie? Dan hopen brandbare deeltjes zich op in de luchtdoorgang en kan er een schoorsteenbrand ontstaan. Deze roetophoping haalt een schoorsteenveger weg tijdens een onderhoudscheck. Daarbij controleert diegene de schoorsteen op scheuren, loszittende delen en vogelnestjes.

Woning verzekeren tegen brand? Vergelijk opstalverzekeringen

Is je woning nog niet verzekerd tegen brand? Dan kun je bij Independer eenvoudig opstalverzekeringen vergelijken en een goede verzekering afsluiten.

Meer artikelen opstalverzekering

Independer.nl doet continue onderzoek naar opstalverzekeringen en publiceert regelmatig persberichten over opstalverzekeringen. Hieronder vind je een overzicht van de meest recente artikelen over opstalverzekeringen.

  
Verbond van Verzekeraars verwacht meer schades door extreem weer24-04-2015
Inboedelverzekering: is tuinmeubilair verzekerd?21-04-2015
Eerste hulp bij barbecue-schade: wat dekt welke verzekering?15-04-2015
Stormschade: wat vergoedt je opstalverzekering?31-03-2015
Nieuwe herbouwwaardemeter opstalverzekeringen05-01-2015

Archief opstalverzekering

Nu op ons opstalverzekering forum

Heb je een vraag of ervaring met een specifieke opstalverzekeraar of lenen in het algemeen? Op ons forum kun je in contact komen met andere klanten of geïnteresseerden. Bekijk bestaande onderwerpen of start je eigen onderwerp over lenen.

  
verzekering van woning in oostenrijk15-05-2015
verzekering van woning in oostenrijk09-05-2015
Uw vraag of opmerkingen over woonverzekering ING01-05-2015
Opstalverzekering woning in NL van eigenaar in buitenland29-04-2015
Opstalverzekering woning in NL van eigenaar in buitenland28-04-2015

Ervaringen met afsluiten opstalverzekering via Independer.

Lees hieronder ervaringen van andere klanten met een opstalverzekering vergelijken en afsluiten via Independer.

  
Ben zeer tevreden over de snelle afhandeling (rating: 5/5)27 May 2015
prima vergelijker (rating: 4/5)27 May 2015
snel en makkelijk overstappen (rating: 5/5)27 May 2015
Top! (rating: 3/5)27 May 2015
Klantvriendelijke telefoniste aan de lijn die antwoord kan geven op je vragen en je door het aanvragen van de verzekering heen praat. Prima service (rating: 5/5)27 May 2015

Alle ervaringen met afsluiten opstalverzekering via Independer.

Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

28.577
8.562
990