Opstalverzekering: alles over opstalverzekeringen

Woonverzekering

Ons team van experts helpt je de beste opstalverzekering te vinden. Al meer dan 20.000 consumenten hebben hun opstalverzekering via Independer afgesloten. Ontdek nu zelf hoe makkelijk jij geld kunt besparen. Op deze pagina vind je al het laatste nieuws en interessant informatie rondom opstalverzekeringen. Stel je vraag of opmerking over je opstalverzekering op ons forum.

Opstalverzekering afsluiten voor appartement: hoe werkt dat?

| Door: (nog geen reacties)

Opstalverzekering

Als je een appartement koopt, krijg je vaak te maken met een VVE: een Vereniging Van Eigenaren. In een VVE regel je allerlei dingen voor het gebouw en daar betaal je maandelijks een bedrag voor. Denk bijvoorbeeld aan onderhoud en verlichting. Hoe zit het eigenlijk met de opstalverzekering van jouw appartement? Regelt de VVE dat of moet je dat zelf doen? En als je een opstalverzekering moet afsluiten, hoe werkt dat dan?

Opstalverzekering voor een appartement via de VVE

Een opstalverzekering voor een appartement is vaak via de VVE geregeld. Zij sluiten een verzekering af voor het hele gebouw. Dat is wel zo makkelijk. Jij betaalt een maandelijks bedrag aan de VVE en daarin zit ook jouw aandeel in de premie van de opstalverzekering. Vraag bij de VVE dus altijd even na of zij een opstalverzekering voor het hele gebouw hebben geregeld. Dan hoef je dat zelf niet te doen. Vergeet niet een inboedelverzekering af te sluiten. De spullen in jouw huis moet je wel altijd zelf verzekeren.

Zelf een opstalverzekering voor je appartement afsluiten

Heeft de VVE geen opstalverzekering geregeld? Of is er een zogenaamde “slapende” VVE? Dan moet je jouw appartement zelf verzekeren. Dat kan niet bij alle verzekeraars. Als je een opstalverzekering voor een appartement afsluit, wordt er een zogenaamde appartementsclausule op de polis gezet en betaal je vaak een toeslag. Met zo’n clausule worden een aantal dingen geregeld die bij een appartement spelen. Zo worden ook de delen van het gebouw meeverzekerd waar jij deels eigenaar van bent. Denk aan het dak en gezamenlijke ruimtes. Ook is schade door eigen schuld normaal uitgesloten. Daar kun je last van hebben als een mede-eigenaar bijvoorbeeld brand sticht, want dan is er schuld van een eigenaar. Met zo’n clausule heb je daar geen last van en wordt jouw schade gewoon vergoed.

Eigenarenbelang bij een opstalverzekering voor een appartement

Als de VVE een verzekering heeft voor het hele gebouw, is het soms aan te raden toch zelf ook nog een deel te verzekeren. Vaak zijn bandkamers en keukens voor standaardbedragen verzekerd. Heb jij een hele luxe badkamer of keuken? Of een dure parketvloer? Controleer dan goed of dat voldoende gedekt is op de verzekering van de VVE. Is dat niet zo? Dan kun je dat meeverzekeren op jouw inboedelverzekering onder de rubriek “eigenarenbelang”. Zo ben je toch goed verzekerd voor jouw appartement!

Meer artikelen opstalverzekering

Independer.nl doet continue onderzoek naar opstalverzekeringen en publiceert regelmatig persberichten over opstalverzekeringen. Hieronder vind je een overzicht van de meest recente artikelen over opstalverzekeringen.

  
Schoorsteenbrand: wat vergoedt je opstalverzekering?07-05-2015
Verbond van Verzekeraars verwacht meer schades door extreem weer24-04-2015
Inboedelverzekering: is tuinmeubilair verzekerd?21-04-2015
Eerste hulp bij barbecue-schade: wat dekt welke verzekering?15-04-2015
Stormschade: wat vergoedt je opstalverzekering?31-03-2015

Archief opstalverzekering

Ervaringen met afsluiten opstalverzekering via Independer.

Lees hieronder ervaringen van andere klanten met een opstalverzekering vergelijken en afsluiten via Independer.

  
Makkelijk toegankelijke website en schiftingsprogramma. (rating: 4/5)7 July 2015
TOP!!! (rating: 5/5)7 July 2015
nog niet zeker (rating: 3/5)6 July 2015
nu w8 op mij polis (rating: 4/5)6 July 2015
Duidelijk overzicht van verzekeringen (rating: 4/5)6 July 2015

Alle ervaringen met afsluiten opstalverzekering via Independer.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.567
1.007