Brandgevaarlijk bedrijf rondom woning: gevolgen voor woonverzekering

| Door: (nog geen reacties)

Brandgevaarlijk bedrijf rondom woning: gevolgen voor woonverzekeringOpstalverzekering

Bij het aanvragen van een inboedelverzekering en/of opstalverzekering krijg je vaak de vraag of er in de buurt van je woning een brandgevaarlijk bedrijf zit. Maar wat is een brandgevaarlijk bedrijf en waarom vragen verzekeraars dit?

Meer kans op schade door brandgevaarlijk bedrijf 

Bij een brandgevaarlijk bedrijf is de kans op brand groter. Denk hierbij aan een restaurant, werkplaats of benzinestation. Bij deze bedrijven is de kans groter dat er brand ontstaat en dat deze overslaat naar naastgelegen panden. Woon je ernaast dan is ook de kans op schade bij jou groter. Daarom vragen veel verzekeraars of je in de buurt van een brandgevaarlijk bedrijf woont. Ze bedoelen dan binnen een straal van ongeveer 10 meter.

Gevolgen voor je woonverzekering

De manier waarop verzekeraars omgaan met een brandgevaarlijk bedrijf rondom je woning verschilt. Er zijn drie situaties:

  • De verzekeraar vraagt er niet naar. Een brandgevaarlijk bedrijf in de buurt heeft dan ook geen gevolgen voor de dekking en premie.
  • De verzekeraar vraagt er wel naar. Een brandgevaarlijk bedrijf in de buurt heeft geen gevolgen voor de dekking, maar de premie wordt wel hoger.
  • De verzekeraar vindt het risico op schade te groot. Je kunt je bij deze verzekeraar niet verzekeren en moet op zoek naar een andere verzekeraar. Wellicht wil die je wel als klant, eventueel met een hogere premie.

Lees meer over: inboedelverzekering, opstalverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Bas Knopperts

Over Bas Knopperts

Bas zorgt ervoor dat jij de juiste producten bij ons kunt afsluiten door zijn contact met de verzekeraars van zorg-, woon- en reisverzekeringen. Over deze producten schrijft hij regelmatig blogs om jou op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.609
603