Glasverzekering afsluiten: wanneer verstandig?

| Door: (nog geen reacties)

Glasverzekering afsluiten: wanneer verstandig?Opstalverzekering

Glasschade in je woning is vervelend. Bijvoorbeeld als iemand een bal door de ruit schiet of er een vogel tegen het raam aan vliegt. Het vervangen van een dubbelglas raam van 2m², kost al snel € 250,-. Met een glasverzekering ben je in de meeste situaties verzekerd tegen de kosten voor (het plaatsen van) een nieuw raam. Ook schade aan een glazen deuren in de woning valt onder de dekking. Een lek bij dubbelglas of schade aan glas van een douchecabine is meestal uitgesloten. In de polisvoorwaarden staat waar je precies recht op hebt.

Glasverzekering los afsluiten of binnen opstalverzekering

Een glasverzekering sluit je af bij je inboedelverzekering of opstalverzekering. Ben je eigenaar van een woning? Dan heb je een opstalverzekering nodig. Er zijn verzekeraars die standaard een glasverzekering aanbieden binnen de opstalverzekering. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over de kosten bij glasschade.

Zit er bij de opstalverzekering geen standaard glasverzekering? Dan moet je deze los afsluiten. Hier betaal je extra premie voor. Doe je dit niet, betaal je eventuele glasschade zelf. Goed om te weten dat schade die ontstaat door brand, ontploffing of een (poging tot) inbraak, gewoon binnen de dekking van je opstalverzekering valt. Daar heb je geen aparte glasverzekering voor nodig.

Huurwoning? Informeer goed over glasverzekering

Heb je een huurwoning? Dan hoef je geen opstalverzekering af te sluiten, want daar is de verhuurder verantwoordelijk voor. Toch kan er in je huurcontract staan dat glasschade voor de rekening van jou als huurder komt. Om die reden is het ook mogelijk om bij je inboedelverzekering een glasverzekering af te sluiten. Zo voorkom je als huurder dat je ineens veel geld kwijt bent bij schade aan glas.

Lees meer over: opstalverzekering

Tweeten 0
Google+ 2
Bas Knopperts

Over Bas Knopperts

Bas zorgt ervoor dat jij de juiste producten bij ons kunt afsluiten door zijn contact met de verzekeraars van zorg-, woon- en reisverzekeringen. Over deze producten schrijft hij regelmatig blogs om jou op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603