Opstalverzekering verplicht bij leegstand en verbouwing?

| Door: (nog geen reacties)

Opstalverzekering verplicht bij leegstand en verbouwing?Opstalverzekering

Ga je je woning verbouwen of staat deze leeg omdat de woning verkocht wordt? Dan heeft dit gevolgen voor de dekking van je opstalverzekering.

Beperkte dekking als woning tijdens verbouwing niet (water)dicht is

Is tijdens de verbouwing de woning niet volledig glas-, wind-, en waterdicht? Of is het huis niet voorzien van goede sloten? Goed om te weten dat de dekking dan altijd beperkt is. Je opstalverzekering vergoedt dan alleen schade als gevolg van brand, storm, directe blikseminslag of een aanrijding. Een schade door bijvoorbeeld (regen)water is niet verzekerd.

Is de woning wel voorzien van de juiste sloten en is het huis ook glas-, wind- en waterdicht? Dan geldt de beperkte dekking pas na een bepaalde periode. Meestal als de woning twee of drie maanden niet wordt bewoond. Dit is ook het geval bij verkoop. In de polisvoorwaarden van je opstalverzekering lees je hoe het bij jou precies zit.

Neem contact op met woonverzekeraar of tussenpersoon

Neem als je woning tijdelijk onbewoond is, altijd even contact op met je woonverzekeraar of tussenpersoon om te vragen welke gevolgen dit heeft voor de dekking. Als je opstalverzekering bij Independer is afgesloten, kun je ook contact opnemen met onze klantenservice. Zo kom je niet achteraf voor vervelende verrassingen te staan.

Lees meer over: opstalverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Bas Knopperts

Over Bas Knopperts

Bas zorgt ervoor dat jij de juiste producten bij ons kunt afsluiten door zijn contact met de verzekeraars van zorg-, woon- en reisverzekeringen. Over deze producten schrijft hij regelmatig blogs om jou op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.609
603