Word Ik Rijk? Vrijdagavond eerste uitzending

| Door: (nog geen reacties)

Over Independer.nl

Vrijdagavond is het zover. Na maanden voorbereiding gaat het programma Word Ik Rijk? Van start. Om 23:15 uur bij SBS6. Het programma is onderdeel van het interactieve platform dat wij samen met Advance ontwikkeld hebben. Centraal onderdeel is de test, waarmee je kunt uitrekenen hoe groot de kans is dat je miljonair gaat worden. De test staat al een paar weken live op www.wordikrijk.nl. Naast de test bevat de site ook content rond het thema rijk worden, en serieuzere bijdragen zoals informatie over beleggen en de kredietcrisis onder redactie van Robeco.

Inmiddels doorliepen ruim 5000 mensen deze test. Het televisieprogramma laat elke aflevering een miljonair aan het woord. Presentator Henk Jan Smits begeleidt de kijker bij een kijkje in het leven van de miljonair, en praat met hem/haar over hoe het zo gekomen is en wat hem of haar beweegt. Daarnaast neemt hij een aantal Nederlanders mee in de wereld van de rijken.

Een spannende exercitie voor Independer.nl. Het is de eerste keer dat we ons op het terrein van interactieve platforms (buiten onze eigen site) begeven. De eerste keer dat we serieuze boodschappen als transparantie van financiële producten, vergelijken en besparen verruilen voor een andere benadering: rijk worden. Veelvuldig verlenen we medewerking aan consumentenprogramma’s als Radar, Kassa en In de Knip, of actualiteitenrubrieken en journaalitems. Altijd met een serieuze benadering. Maar dit is de eerste keer dat we onze naam verbinden aan een televisieprogramma in de categorie amusement, uitgezonden op een commerciële zender. Met een BN’er als presentator. Best spannend allemaal. Lukt het een nieuwe doelgroep aan te spreken? Slaat het programma aan? Lukt het om het onderwerp “geld besparen” te vertalen naar “rijk worden”? Via dit weblog wil ik onze nieuwe avonturen gedurende de komende tijd graag delen. En ik hoop natuurlijk ook op discussie met weblogbezoekers over het platform.

Tweeten 0
Google+ 0
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603