Overlijdensrisicoverzekering: alles over overlijdensrisicoverzekeringen

Overlijdensrisicoverzekering

Independer heeft veel ervaringen met het online vergelijken en afsluiten van overlijdensrisicoverzekeringen. Inmiddels hebben al meer dan 24.000 consumenten hun overlijdensrisicoverzekering via Independer afgesloten. Met een overlijdensrisicoverzekering voorkom je dat je partner of gezin in financiële problemen komt als jij mocht komen te overlijden. Je kunt bijvoorbeeld de kosten voor de hypotheek of huur hiermee opvangen met een overlijdensrisicoverzekering.
Op deze pagina vind je al het laatste nieuws en interessante informatie rondom overlijdensrisicoverzekeringen.

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Verder kijken loont

| Door: (nog geen reacties)

Overlijdensrisicoverzekering

Ga je een hypotheek afsluiten bij de bank? Je krijgt dan vaak de mogelijkheid om er een overlijdensrisicoverzekering bij af te sluiten. Is dat slim? Of kun je beter verder kijken? Wij leggen uit wat je mogelijkheden zijn en waar je op moet letten.

Je mag de verzekering afsluiten waar je wilt

Veel mensen sluiten hun hypotheek af bij grote banken zoals Rabobank, ING, SNS en ABN AMRO. De bank biedt je in de meeste gevallen ook een overlijdensrisicoverzekering aan. Vaak is dit één verzekering: die van de bank zelf. Dat is niet altijd het beste of goedkoopste voor jou. Helaas weet niet iedereen dat je vrij bent om ergens anders een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Het is dus slim om eerst overlijdensrisicoverzekeringen te vergelijken voordat je er één afsluit.

Wil je geld besparen? Let op verschillende premies

Er zijn verschillende overlijdensrisicoverzekeringen. Bij veel verzekeringen betaal je elke maand een vast bedrag. Er zijn ook overlijdensrisicoverzekeringen met een variabele premie. Zo heeft Interpolis een leeftijdsafhankelijke verzekering. Hier is de hoogte van de premie afhankelijk van je leeftijd. Als je jong bent is de verzekering goedkoop, en deze wordt duurder als je ouder wordt.

Ook de voorwaarden tellen mee

Behalve de premie zijn de voorwaarden van de overlijdensrisicoverzekering belangrijk. Zo is het bij sommige verzekeraars mogelijk om het verzekerd bedrag tussendoor te verhogen of verlagen. Dat is het bedrag dat de nabestaanden krijgen na jouw overlijden. Er zijn ook verzekeraars waar je moet betalen als je een wijziging doorgeeft of wanneer je de verzekering beëindigt.

Hoe maak je nu een goede vergelijking?

Wij helpen je om een goede vergelijking van overlijdensrisicoverzekeringen te maken. Dit doen wij door de verschillende premies in de voorwaarden mee te nemen, zoals de leeftijdsafhankelijke verzekering. Ook letten wij op de voorwaarden van de verschillende overlijdensrisicoverzekeraars, zodat je een goed beeld krijgt van de kosten.

Best gewaardeerde artikelen over overlijdensrisicoverzekeringen

Hieronder vind je handige artikelen die je kunnen helpen bij je keuze voor een overlijdensrisicoverzekering

  
Minder betalen voor het overlijdensrisico13-02-2015
Independer biedt diabetici speciaal traject voor afsluiten overlijdensrisicoverzekering19-09-2013
Roker betaalt ruim 60% meer voor overlijdensrisicoverzekering05-07-2013
Uitvaartverzekering of overlijdensriscoverzekering?05-03-2013
Overlijdensrisicoverzekering: Wat is kruislings verzekeren?27-08-2012

Meer artikelen over overlijdensrisicoverzekering

Independer.nl doet continue onderzoek naar overlijdensrisicverzekeringen en publiceert regelmatig persberichten over overlijdensrisicverzekeringen. Hieronder vind je een overzicht van de meest recente artikelen over overlijdensrisicoverzekeringen.

  
Actie (ex-)kankerpatiënten voor goede overlijdensrisicoverzekering18-11-2016
Piloot in opleiding? Denk aan je overlijdensrisicoverzekering26-08-2016
Zo voorkom je financiële problemen na overlijden16-08-2016
Overlijdensrisicoverzekering opzeggen: zo doe je dat11-08-2016
Veel Nederlanders in financiële problemen bij overlijden partner24-06-2016

Archief overlijdensrisicoverzekering

Nu op ons overlijdensrisicoverzekering forum

Heb je een vraag of ervaring met een specifieke overlijdensrisicoverzekeraar of je overlijdensrisicoverzekering in het algemeen? Op ons forum kun je in contact komen met andere klanten of geïnteresseerden. Bekijk bestaande onderwerpen of start je eigen onderwerp over overlijdensrisicoverzekeringen.

  
Wisselen verpanding oude naar nieuwe woning30-11-2016
Wisselen verpanding oude naar nieuwe woning29-11-2016
Leeftijdsafhankelijke Overlijdensrisicoverzekering07-10-2016
Leeftijdsafhankelijke Overlijdensrisicoverzekering06-10-2016
Overlijdensrisico verzekering terwijl woonachtend buitenland21-09-2016

Ga naar het overlijdensrisicoverzekering forum

Lees hieronder ervaringen van andere klanten met een overlijdensrisicoverzekering vergelijken en afsluiten via Independer.nl.

  
Personeel aan de telefoon vakbekwaam en client vriendelijk.
Aanvraagtraject en ontvangen polis goed en snel afgehandeld. (rating: 5/5)
24 February 2017
Duidelijk en overzichtelijk. (rating: 5/5)23 February 2017
Heldere communicatie via regelmatige emails. Uitslag gezondheidstest liep niet heel soepel maar telefonisch keurig geholpen. Daarna was de polis snel gesloten. (rating: 4/5)22 February 2017
Goede service! Heldere toelichting op site om te kunnen vergelijken. Voor een korte aanvullende vraag klantenservice gebeld. Mijn vraag werd direct door de eerste medewerker naar volle tevredenheid beantwoord. (rating: 4/5)22 February 2017
Snel en goed geregeld. Heldere informatievoorziening, steeds een duidelijk beeld van waar je zit in het proces, wat je nog moet doen en waar Independer mee bezig is. (rating: 4/5)21 February 2017

Alle ervaringen met afsluiten overlijdensrisicoverzekering via Independer.nlAls je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.605
598