Als je een chronische ziekte hebt, is het moeilijker om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Volgens onderzoek van Vereniging Eigen Huis kan ongeveer 15% van de huiseigenaren met een chronische aandoening helemaal geen overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Dit kan een probleem opleveren als je een huis wilt kopen. Wat kun je in dat geval het beste doen? We leggen het graag uit.

Overlijdensrisicoverzekering nodig bij afsluiten hypotheek

Als je op zoek bent naar een huis heb je een hypotheek nodig. Bij het afsluiten van een hypotheek is het verstandig om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. In veel gevallen is het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering zelfs verplicht, bijvoorbeeld als je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluit. Als je chronisch ziek bent, wil een verzekeraar je vaak alleen als klant als je meer premie betaalt. In sommige gevallen wil een verzekeraar je helemaal verzekeren.

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten als je chronisch ziek bent

Ben je chronisch ziek en wil je een huis kopen? Dan is het verstandig om eerst te bekijken of je een overlijdensrisicoverzekering kunt afsluiten. Zeker als een overlijdensrisicoverzekering verplicht is, kun je dit beter doen vóórdat je op huizenjacht gaat. Zo weet je waar je aan toe bent voordat je je oog op een huis hebt laten vallen.

Diabetes?

Independer wil mensen die minder gezond zijn, helpen met het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Je krijgt namelijk vaak een hogere premie als je chronisch ziek bent. We vinden het niet eerlijk dat minder gezonde mensen geen premies van overlijdensrisicoverzekeringen met elkaar kunnen vergelijken. Omdat steeds meer Nederlanders aan diabetes lijden, hebben we gekozen om in eerste instantie mensen met deze ziekte te helpen. Via Overlijdensrisicoverzekering Op Maat krijg je vrijblijvend premies en details van verschillende verzekeraars, op basis van jouw gezondheid. Op die manier kun je kiezen voor de voor jou voordeligste verzekering en weet je van tevoren welke premie je gaat betalen.

Heb je een andere aandoening dan diabetes? Zorg dan dat je altijd een vergelijking maakt voor een overlijdensrisicoverzekering. Het is mogelijk om twee aanvragen naast elkaar te doen, zodat je een aanbieding hebt van twee verzekeraars.

Overlijdensrisicoverzekering

Zorg dat je nabestaanden goed achterblijven, check nu welke verzekering bij jou past.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Super eenvoudig
10