Nederland telt steeds minder rokers. Dit komt niet alleen omdat minder mensen beginnen met roken. Ook stoppen steeds meer mensen met roken. In 2012 was 35% van de Nederlanders ex-roker. Heb je een overlijdensrisicoverzekering en ben je gestopt met roken? Dan is de kans groot dat je je premie flink kunt verlagen.

Langer dan 2 jaar gestopt met roken

Verzekeraars maken bij hun premie voor een overlijdensrisicoverzekering onderscheid tussen rokers en niet-rokers. Als roker betaal je fors meer premie dan iemand die niet rookt. Een verzekeraar ziet je als niet-roker als je de afgelopen twee jaar niet hebt gerookt. Dit betekent dat je deze periode helemaal niet gerookt hebt. Als je deze grens hebt bereikt, is het verstandig om je overlijdensrisicoverzekering onder de loep te nemen. Want je kunt een lagere premie krijgen, en dus flink besparen.

Vergelijk overlijdensrisicoverzekeringen en sluit over

De premies van overlijdensrisicoverzekeringen blijven dalen. Dit betekent dat het voor iedereen met zo’n verzekering interessant is om premies te vergelijken. Grote kans dat ook jij kunt besparen. Als ex-roker loont het zeker. Een lagere premie omdat je niet meer rookt én omdat de premies zijn gedaald!

Bij je huidige verzekeraar blijven

Overstappen naar een andere overlijdensrisicoverzekering is heel eenvoudig. Wil je toch liever bij je huidige verzekeraar blijven? Dan kun je bij sommige verzekeraars een niet-rokersverklaring invullen. Met dit document verklaar je de afgelopen twee jaar niet te hebben gerookt. Als een verzekeraar deze verklaring niet heeft, moet je een nieuwe aanvraag doen. Als je gezondheid is verslechterd is een nieuwe aanvraag niet ideaal. Je premie kan worden verhoogd vanwege je gezondheid en worden verlaagd omdat je niet meer rookt. Of je in dit geval kunt besparen, is dus de vraag.

Welke verzekeraar hanteert welke methode?

Niet rokersverklaring

Nieuwe aanvraag

ACE

X

Aegon

X

Allianz

X

ASR Verzekeringen

X

Callas

X

Credit Life International

X

Delta Lloyd

X

Erasmus Leven

X

Finvita

X

Florius

X

Generali

X

GewoonIdee

X

GoedIdee

X

Klaverblad

X

Legal&General

X

Leidsche verzekeringen

X*

Nationale Nederlanden

X

OHRA

X

Reaal

X

TAF – Quantum Leben

X

* Bij Leidsche verzekeringen moet je eventueel een keuring ondergaan, afhankelijk van je leeftijd en verzekerd bedrag. De kosten voor deze keuring moet je zelf betalen.

In de meeste gevallen kun je fors besparen op je overlijdensrisicoverzekering als je niet meer rookt. Uiteraard is de besparing voor iedere situatie anders, maar het loont om dit te bekijken! Maak een vergelijking bij Independer.

Overlijdensrisicoverzekering

Zorg dat je nabestaanden goed achterblijven, check nu welke verzekering bij jou past.

Praat mee2 Reacties op “Gestopt met roken? Laat je overlijdensrisicoverzekering aanpassen”
  1. Beste Judith,

    Aegon kan inderdaad niet de polis van een overlijdensrisicoverzekering aanpassen naar hun niet rokerstarieven als je 2 jaar niet heeft gerookt. Helaas moet je dan bij een nieuwe verzekering afsluiten. Na akkoord voor de nieuwe verzekering kun je vervolgens wel je huidige verzekering stopzetten. Je kan ook bij hun navragen of je de overlijdensrisicoverzekering ook bij een andere verzekeraar mag afsluiten. Het loont namelijk om overlijdensrisicoverzekering goed te vergelijken aangezien er behoorlijke verschillen in premies zitten tussen de maatschappijen. Via onze site kun je een vergelijking maken welke maatschappij de laagste premie biedt.

    Vriendelijke groet,
    Independer

    Edwin Kroon
    Senior Medewerker Klantenservice

  2. Judith van Bebberen schreef op 

    L.S
    hoe zit het dan met onze hypotheek? We zijn gestopt met roken, al een poos, nu we 2 jonge kinderen hebben. Maar volgens Aegon kan onze hypotheek niet aangepast worden, nadat wij bij het afsluiten eerlijkheidshalve hadden gemeld te roken en dan ik als vrouw zelfs incidenteel, nu gestopt zijn. Maatschappijen hanteren verschillende maatstaven (wat al niet klopt, zeer ontransparant), maar ik vind persoonlijk dat als men 2 jaar gestopt is met roken, de kans op overlijden daardoor ook duidelijk afneemt en aangezien wij verder kerngezond zijn en leven (sporten, geen overgewicht etc) daarvoor ook evenredig voor “betalen”.

    In hoeverre kan onze verzekering nu naar een niet-rokers tarief?

    Ben erg benieuwd naar uw reactie.
    Vriendelijke groet

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Prima contact!
10