De premies voor overlijdensrisicoverzekeringen blijven dalen, blijkt uit recent onderzoek van MoneyView en uit eerder onderzoek van Independer. Hierdoor kan de premie voor een nieuw af te sluiten overlijdensrisicoverzekering (veel) lager zijn dan de premie die je nu betaalt. Is oversluiten voor jou interessant?

Dure overlijdensrisicoverzekering in verleden afgesloten

Misschien heb je een tijd geleden onbewust een dure overlijdensrisicoverzekering afgesloten. Bijvoorbeeld bij het afsluiten van je hypotheek. Dan is de kans groot dat je een verzekering hebt afgesloten die toen al tot de duurdere overlijdensrisicoverzekeringen hoorde. Omdat de premies alleen maar zijn gedaald kun je er, zeker met een dure overlijdensrisicoverzekering, vanuit gaan dat je kunt besparen door een nieuwe verzekering af te sluiten.

Premie voor man gedaald

Heb je als man een overlijdensrisicoverzekering afgesloten? Of heb je als vrouw op het leven van jouw mannelijke partner een overlijdensrisicoverzekering afgesloten? Dan heb je kans dat oversluiten voordelig is. Sinds december 2012 moeten de premies voor mannen en vrouwen gelijk zijn. Daarvoor was de premie voor een man meestal hoger dan voor een vrouw. Omdat premieverschil tussen man en vrouw niet meer is toegestaan, zijn de premies voor mannen veelal verlaagd.

Oversluiten kan altijd

Een nieuwe overlijdensrisicoverzekering afsluiten en je oude opzeggen, gaat heel gemakkelijk. Betaal je de premie per maand dan kun je elke maand opzeggen. Een nieuwe verzekering vraag je eenvoudig aan via Independer. Als je verzekering verpand (gekoppeld aan je hypotheek) is, is oversluiten ook geen probleem. Maar je moet dit wel in overleg met je hypotheekverstrekker doen. Is je gezondheid slechter dan toen je je overlijdensrisicoverzekering afsloot? Dan kun je geweigerd worden door de nieuwe verzekeraar of met een premieverhoging te maken krijgen.
Zeg daarom nooit je oude overlijdensrisicoverzekering op, voordat je nieuwe verzekeraar je heeft geaccepteerd.

Het is goed mogelijk dat ook jij kunt besparen op je overlijdensrisicoverzekering. Wil je weten of oversluiten voor jou interessant is? Op Independer vergelijk je gemakkelijk overlijdensrisicoverzekeringen en zie je in één oogopslag of je kunt besparen.

Overlijdensrisicoverzekering

Zorg dat je nabestaanden goed achterblijven, check nu welke verzekering bij jou past.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Prima contact!
10