Kan ik meer dan 1 overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

| Door: (nog geen reacties)

Overlijdensrisicoverzekering

Ja dat kan, maar het kan wel vragen oproepen. Het afsluiten van meerdere overlijdensrisicoverzekeringen is niet ongebruikelijk. Stel dat je een huis hebt gekocht dan kan de bank vragen om de overlijdensrisicoverzekering te verpanden. Dat wil zeggen dat na jouw overlijden de uitkering van de verzekering naar de bank gaat, zodat je hypotheek geheel of gedeeltelijk wordt afgelost. Maar stel dat je ook wilt dat je partner een uitkering krijgt, bijvoorbeeld om de studie van de kinderen van te betalen? Dan is het logisch om nog een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Totaal verzekerd bedrag

Meerdere verzekeringen afsluiten is geen probleem, zolang je de premies maar betaalt. Maar het aanvragen kan soms lastig zijn. Sluit je een overlijdensrisicoverzekering af dan vragen overlijdensrisicoverzekeraars altijd of je er al een of meer hebt lopen en voor welk(e) bedrag(en) je bent verzekerd.

Bij het afsluiten van een nieuwe overlijdensrisicoverzekering bekijkt de verzekeraar eerst voor welk bedrag je dan in totaal verzekerd bent. Dat totaalbedrag bepaalt of je medisch gekeurd moet worden of niet. Boven een bepaald verzekerd bedrag (of de som van alle verzekerde bedragen) nemen verzekeraars geen genoegen met alleen een gezondheidsverklaring. Ze willen dat je wordt gekeurd om zo inzicht te krijgen in je gezondheid.

Extra vragen

Het totale verzekerde bedrag is niet alleen bepalend voor een medische keuring. Verzekeraars kunnen ook zogeheten moraliteitsvragen stellen. Ze willen bijvoorbeeld weten waarom je zo’n groot bedrag wil verzekeren of hoe hoog je inkomen en/of vermogen is. Heb je een eigen bedrijf dan horen ze dat ook graag. Deze vragen stellen ze om een inschatting te kunnen maken of het wel logisch is dat je zoveel geld verzekert. Als de verzekeraar het idee heeft dat er iets niet klopt of vindt dat je in totaal wel een erg groot bedrag verzekerd, kan je aanvraag worden afgewezen.

In theorie mag je dus net zoveel verzekeringen afsluiten als je wilt, maar het aanvragen van de verzekeringen kan wel kritische blikken en/of aanvullende medische eisen met zich mee brengen.

Vragen of hulp nodig?

Heb je nog vragen of wil je meer informatie hierover? Neem dan contact met onze experts op. Zij zijn te bereiken op 035-6265780 en zijn je graag van dienst.

Lees meer over: overlijdensrisicoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603