Mensen die een overlijdensrisicoverzekering afsluiten, vragen zich weleens af of kinderen automatisch mee zijn verzekerd. Dit is niet het geval. Het is wel mogelijk om kinderen mee te verzekeren via een speciale kinderdekking. Je betaalt hiervoor extra premie. Kinderen meeverzekeren is alleen mogelijk bij de overlijdensrisicoverzekeraars TAF, REAAL en Generali.

Kinderdekking
Met een kinderdekking krijg je een geldbedrag uitgekeerd als een kind overlijdt voor een bepaalde leeftijd. Meestal is die leeftijd maximaal 18 jaar. Het is mogelijk om meerdere kinderen mee te verzekeren. Het maakt voor de premie niet uit of je één of meerdere kinderen mee verzekert. Je geeft van tevoren aan welk geldbedrag er moet worden uitgekeerd als het kind overlijdt. Hier kun je bijvoorbeeld de begrafenis van betalen.

Kinderdekking of een uitvaartverzekering?

Je kunt de kinderdekking bij een overlijdensrisicoverzekering  vergelijken met een uitvaartverzekering. Die kun je voor jezelf afsluiten, maar ook voor je kind. In de praktijk wordt een kinderdekking bij een overlijdensrisicoverzekering weinig afgesloten. Bij een overlijdensrisicoverzekering wordt namelijk alleen uitgekeerd als het kind overlijdt binnen de looptijd van de verzekering. Bij een uitvaartverzekering heb je meer zekerheid dat het verzekerde bedrag ook wordt uitgekeerd. Een uitvaartverzekering keert namelijk altijd uit.

Maximale uitkeringen bij een kinderdekking

Per overlijdensrisicoverzekeraar is de maximale kinderdekking bij een overlijdensrisicoverzekering verschillend. Zo is het maximale bedrag dat wordt uitgekeerd bij TAF € 7.500,-, bij REAAL € 3.500,-. en bij Generali € 5.000,-.

Overlijdensrisicoverzekering

Zorg dat je nabestaanden goed achterblijven, check nu welke verzekering bij jou past.

Praat mee2 Reacties op “Zijn kinderen meeverzekerd op een overlijdensrisicoverzekering?”
  1. Chadia el Barkaoui (Independer.nl) schreef op 

    Beste meneer of mevrouw Makkinga,

    Voor vragen mag je met ons bellen op nummer: 035 – 626 55 77

  2. p.k. makkinga schreef op 

    Goedendag,

    Ik wil mijn dochter van 8 jaar verzekeren via een overlijdensrisico verzekering. Ze is het meest belangrijke bezit van me en mocht ze onverhoopt overlijden wil ik daar een verzekering voor hebben die dan bv €200.000 uitbetaald.

    Nu heb ik hier zeer veel naar gezocht en met tussenpersonen gepraat en het blijkt dat er geen enkele verzekeraar is die deze verzekering kan aanbieden aan mij! Een evt iets hogere premie is geen probleem. Ik vind het merkwaardig omdat grote verzekeraars er altijd reclame voor maken dat ze alles kunnen verzekeren.

    Weet iemand hier nog een oplossing voor?

    Alvast bedankt.

    Groet,
    P.K. Makkinga

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Prima contact!
10