Zijn kinderen meeverzekerd op een overlijdensrisicoverzekering?

| Door: (nog geen reacties)

Zijn kinderen meeverzekerd op een overlijdensrisicoverzekering?Overlijdensrisicoverzekering

Mensen die een overlijdensrisicoverzekering afsluiten, vragen zich weleens af of kinderen automatisch mee zijn verzekerd. Dit is niet het geval. Het is wel mogelijk om kinderen mee te verzekeren via een speciale kinderdekking. Je betaalt hiervoor extra premie. Kinderen meeverzekeren is alleen mogelijk bij de overlijdensrisicoverzekeraars TAF, REAAL en Generali.

Kinderdekking
Met een kinderdekking krijg je een geldbedrag uitgekeerd als een kind overlijdt voor een bepaalde leeftijd. Meestal is die leeftijd maximaal 18 jaar. Het is mogelijk om meerdere kinderen mee te verzekeren. Het maakt voor de premie niet uit of je één of meerdere kinderen mee verzekert. Je geeft van tevoren aan welk geldbedrag er moet worden uitgekeerd als het kind overlijdt. Hier kun je bijvoorbeeld de begrafenis van betalen.

Kinderdekking of een uitvaartverzekering?

Je kunt de kinderdekking bij een overlijdensrisicoverzekering  vergelijken met een uitvaartverzekering. Die kun je voor jezelf afsluiten, maar ook voor je kind. In de praktijk wordt een kinderdekking bij een overlijdensrisicoverzekering weinig afgesloten. Bij een overlijdensrisicoverzekering wordt namelijk alleen uitgekeerd als het kind overlijdt binnen de looptijd van de verzekering. Bij een uitvaartverzekering heb je meer zekerheid dat het verzekerde bedrag ook wordt uitgekeerd. Een uitvaartverzekering keert namelijk altijd uit.

Maximale uitkeringen bij een kinderdekking

Per overlijdensrisicoverzekeraar is de maximale kinderdekking bij een overlijdensrisicoverzekering verschillend. Zo is het maximale bedrag dat wordt uitgekeerd bij TAF € 7.500,-, bij REAAL € 3.500,-. en bij Generali € 5.000,-.

Lees meer over: overlijdensrisicoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Edwin Kroon

Over Edwin Kroon

Edwin is als expert levensverzekeringen gespecialiseerd in alle verzekeringen op dit gebied. Hij werkt sinds 2002 bij Independer.nl. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.606
603