Het klantcijfer bij overlijdensrisicoverzekeringen

| Door: (nog geen reacties)

Het klantcijfer bij overlijdensrisicoverzekeringenOverlijdensrisicoverzekering

Als je bij Independer.nl een vergelijking maakt voor een overlijdensrisicoverzekering dan zie je dat elke verzekeraar een klantcijfer heeft. Wat houdt dat klantcijfer in en hoe komt het tot stand?

Wat is het klantcijfer?

De klanten van Independer.nl beoordelen de verzekeraar met een cijfer. Met dit cijfer geven ze aan in hoeverre zij tevreden zijn met hun overlijdensrisicoverzekeraar. Je kunt dit cijfer zien als een subjectieve beoordeling. Het is een soort tegenhanger van het polisvoorwaardencijfer. Het polisvoorwaardencijfer wordt door Independer.nl gegeven en geeft aan of de verzekering voldoet aan een aantal belangrijke kenmerken. Het klantcijfer kijkt niet inhoudelijk naar de verzekering, maar geeft de ervaringen weer die onze klanten hebben gehad met de verzekeraar.

Hoe komt het klantcijfer tot stand?

Na het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering vragen wij alle klanten naar hun ervaringen met de verzekeraar. We vragen bijvoorbeeld hoe ze het afsluitproces hebben ervaren. Maar ook hoe ze prijs-kwaliteitverhouding van de verzekering vinden en of ze tevreden zijn met de service van de verzekeraar. Voor al deze losse aspecten kunnen klanten een cijfer geven.

Al deze losse cijfers tellen wij bij elkaar op. We delen deze cijfer door het aantal klanten. Hiermee hebben we het gemiddelde klantcijfer per aspect. Een verzekeraar heeft dus voor elke aspect een gemiddeld cijfer. Maar we willen uiteindelijk één cijfer, het klantcijfer, weten. Daarom tellen we alle gemiddelde cijfers van elke verzekeraar bij elkaar op en pakken we daar nogmaals het gemiddelde van. Het klantcijfer is dus een gemiddelde van een gemiddelde.

Klantcijfer kan veranderen

Elke dag sluiten mensen via Independer.nl een overlijdensrisicoverzekering af en daarom vragen we ook elke dag nieuwe klanten naar hun ervaringen. Omdat we het gemiddelde dagelijks opnieuw berekenen, kan het klantcijfer van een verzekeraar regelmatig veranderen. Zo hebben wij een goede indruk van hoe verzekeraars presteren. Maar belangrijker, het geeft jou een goed beeld van hoe andere klanten het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering bij die verzekeraar ervaren hebben.

Meer informatie?

Wil je weten welke verzekeraar welk klantcijfer heeft? Maak dan een vergelijking van overlijdensrisicoverzekeringen. In het vergelijkingsresultaat zie je de klantcijfers van de verzekeraars. Wil je meer weten over het klantcijfer of over overlijdensrisicoverzekeringen in het algemeen? Bel dan gerust onze experts op 035-6265780. Zij helpen je graag!

Lees meer over: overlijdensrisicoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Sander Bolt

Over Sander Bolt

Sander Bolt heeft een bovengemiddelde interesse in alles wat online is. Hij houdt zich bij Independer.nl als E-commerce Manager bezig met het verder perfectioneren van de vergelijk- en afsluitmodules voor levensverzekeringen & bancaire producten. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603