Met een overlijdensrisicoverzekeringverzekering dek je de financiële gevolgen af van een overlijden. Overlijd je voor de einddatum van de verzekering dan keert de verzekeraar het bedrag dat je hebt verzekerd uit aan je nabestaanden. Bijna altijd  keert de verzekering alleen uit na een overlijden. Maar er zijn ook verzekeraars die bij het stopzetten van de verzekering tijdens de looptijd een bedrag uitkeren. Andere verzekeraars laten de verzekering doorlopen, ook als je geen premie meer betaalt.

Premiedepot wordt uitgekeerd

Meestal betaal je voor een overlijdensrisicoverzekering een vaste premie. Eigenlijk zou de premie steeds iets hoger moeten worden, omdat de kans dat je overlijdt ieder jaar toeneemt. Maar de verzekeraar smeert de premie uit. In het begin betaal je teveel, en aan het einde van de looptijd te weinig. Met andere woorden, bij sommige verzekeraars bouw je een spaarpotje op.  Dit wordt ook wel een premiedepot genoemd. Bij het stoppen van de verzekering maakt de verzekeraar het spaarpotje (met aftrek van kosten) aan je over. Er zijn een paar verzekeraars die een overlijdensrisicoverzekering met premiedepot aanbieden. Dit zijn onder meer Aegon, GoedIdee en de Leidsche Verzekeringen.

Zonder premie te betalen toch verzekerd blijven

Er zijn ook verzekeraars die het spaarpotje niet uitkeren, maar de verzekering laten doorlopen zonder dat je premie betaalt. Hiervoor geldt dan wel dat het verzekerd bedrag wordt verlaagd. En dat is logisch want je betaalt niet de volledige periode. Verzekeraars die dit aanbieden zijn onder andere Generali, Klaverblad en Nationale-Nederlanden.

Bij de meeste verzekeraars bouw je geen spaarpotje op. Deze verzekeraars houden er van te voren al rekening mee dat een deel van de verzekeringen voortijdig wordt beëindigd. Doordat ze dit doen kunnen zij een lagere premie aanbieden.

Polisvoorwaarden

Als je op onze website een vergelijking hebt gemaakt, kun je onder de tab ’productdetails’ de polisvoorwaarden van de verzekeraar bekijken. Hier staat ook genoemd of de verzekering een premiedepot en/of premievrije waarde heeft. Zo kun je nagaan of de door jouw gekozen overlijdensrisicoverzekering aan je wensen voldoet.

Overlijdensrisicoverzekering

Zorg dat je nabestaanden goed achterblijven, check nu welke verzekering bij jou past.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Makkelijke website, duidelijk en snel te regelen
8