Overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Verder kijken loont

| Door: (nog geen reacties)

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Verder kijken loontOverlijdensrisicoverzekering

Ga je een hypotheek afsluiten bij de bank? Je krijgt dan vaak de mogelijkheid om er een overlijdensrisicoverzekering bij af te sluiten. Is dat slim? Of kun je beter verder kijken? Wij leggen uit wat je mogelijkheden zijn en waar je op moet letten.

Je mag de verzekering afsluiten waar je wilt

Veel mensen sluiten hun hypotheek af bij grote banken zoals Rabobank, ING, SNS en ABN AMRO. De bank biedt je in de meeste gevallen ook een overlijdensrisicoverzekering aan. Vaak is dit één verzekering: die van de bank zelf. Dat is niet altijd het beste of goedkoopste voor jou. Helaas weet niet iedereen dat je vrij bent om ergens anders een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Het is dus slim om eerst overlijdensrisicoverzekeringen te vergelijken voordat je er één afsluit.

Wil je geld besparen? Let op verschillende premies

Er zijn verschillende overlijdensrisicoverzekeringen. Bij veel verzekeringen betaal je elke maand een vast bedrag. Er zijn ook overlijdensrisicoverzekeringen met een variabele premie. Zo heeft Interpolis een leeftijdsafhankelijke verzekering. Hier is de hoogte van de premie afhankelijk van je leeftijd. Als je jong bent is de verzekering goedkoop, en deze wordt duurder als je ouder wordt.

Ook de voorwaarden tellen mee

Behalve de premie zijn de voorwaarden van de overlijdensrisicoverzekering belangrijk. Zo is het bij sommige verzekeraars mogelijk om het verzekerd bedrag tussendoor te verhogen of verlagen. Dat is het bedrag dat de nabestaanden krijgen na jouw overlijden. Er zijn ook verzekeraars waar je moet betalen als je een wijziging doorgeeft of wanneer je de verzekering beëindigt.

Hoe maak je nu een goede vergelijking?

Wij helpen je om een goede vergelijking van overlijdensrisicoverzekeringen te maken. Dit doen wij door de verschillende premies in de voorwaarden mee te nemen, zoals de leeftijdsafhankelijke verzekering. Ook letten wij op de voorwaarden van de verschillende overlijdensrisicoverzekeraars, zodat je een goed beeld krijgt van de kosten.

Lees meer over: overlijdensrisicoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Daniel de Wild

Over Daniel de Wild

Als Productmanager Levensverzekeringen en Spaarproducten is Daniel aanspreekpunt voor verzekeraars. In de 10 jaar dat hij bij Independer.nl werkt heeft hij diverse functie gehad, allemaal op het gebied van Levensverzekeringen. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603