Piloot in opleiding? Denk aan je overlijdensrisicoverzekering

| Door: (nog geen reacties)

Piloot in opleiding? Denk aan je overlijdensrisicoverzekeringOverlijdensrisicoverzekering

Ben je piloot in opleiding? Dan is de kans groot dat je voor je studie een lening hebt afgesloten. Aan een lening zijn altijd voorwaarden verbonden. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering.

Overlijdensrisicoverzekering verplicht bij lening

De opleiding tot piloot is niet goedkoop. Veel piloten in opleiding sluiten daarom een forse lening af om hun studie van te betalen. Vaak zal de kredietverstrekker de zekerheid willen dat de lening ook wordt afgelost als je overlijdt. Daarom moet je hiervoor een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Ook als je kredietverstrekker dit niet verplicht stelt, is het toch verstandig om dit wel te doen. Stel dat je overlijdt, dan blijven je nabestaanden niet achter met jouw studieschuld.

Uitsluitingen polisvoorwaarden

Als piloot in opleiding moet je vaak tijdens je opleiding al een aantal proefvluchten maken. Sommige overlijdensrisicoverzekeraars sluiten dit helaas uit. Zij keren niks uit als je overlijdt door deelname aan een vliegtocht als invlieger of proefvlieger. Gelukkig zijn er ook verzekeraars die dit niet uitsluiten. Welke verzekeraars dat zijn kun je bij ons navragen. Deze informatie vind je uiteraard ook terug in de polisvoorwaarden van de verzekering.

Vergelijk overlijdensrisicoverzekeringen

Op dit moment zijn de verschillen in premies en voorwaarden tussen de aanbieders van overlijdensrisicoverzekeringen heel groot. Ben je op zoek naar een overlijdensrisicoverzekering? Maak dan een vergelijking op onze website. En kom je er niet uit? Bel dan met onze experts op 035 – 626 55 44.

Lees meer over: overlijdensrisicoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Edwin Kroon

Over Edwin Kroon

Edwin is als expert levensverzekeringen gespecialiseerd in alle verzekeringen op dit gebied. Hij werkt sinds 2002 bij Independer.nl. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603