Premie overlijdensrisicoverzekering blijft dalen

| Door: (2 reacties)

Premie overlijdensrisicoverzekering blijft dalenOverlijdensrisicoverzekering

De premie voor de overlijdensrisicoverzekering blijft dalen. In de afgelopen paar weken hebben Legal & General, Delta Lloyd, Generali en Zwitserleven hun premies verlaagd. Deze premieverlagingen zijn niet de eerste dit jaar. De afgelopen maanden zijn er al meerdere aanpassingen geweest. Dit zijn voornamelijk verlagingen, maar in sommige gevallen ook een verhoging.

Steeds vaker aanpassing tarieven

Verzekeraars concurreren steeds vaker op de prijs van overlijdensrisicoverzekeringen. Waar ze voorheen hooguit één keer per jaar hun tarieven aanpasten, zie je dat verzekeraars dit nu wel drie tot vier keer per jaar doen. Hoe kunnen ze nu deze lage tarieven hanteren? Allereerst is onze gemiddelde levensverwachting flink verbeterd. Daarnaast  snijden verzekeraars harder in de kosten en winstmarges op deze producten. Hierdoor kunnen ze vaker een tarief-aanpassing doen.

Grotere premieverschillen

Door dat de concurrentie toeneemt, gaan sommige verzekeraars steeds vaker de tarieven segmenteren. Dit houdt in dat ze hun klanten in groepen verdelen. De klanten die ze graag willen, bieden ze een laag tarief aan. Klanten die ze liever niet willen, bieden ze juist een hoog tarief aan. Hierdoor worden de premieverschillen alleen maar groter.

Vergelijk je overlijdensrisicoverzekering

Door al deze aanpassingen van het tarief, is het zeer belangrijk om de verschillende premies te vergelijken en niet zomaar het aanbod van je bank of hypotheekverstrekker te accepteren. Ben je op zoek naar een overlijdensrisicoverzekering? Maak dan nu een vergelijking en kijk welke verzekering het beste bij je past.

Lees meer over: overlijdensrisicoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Daniel de Wild

Over Daniel de Wild

Als Productmanager Levensverzekeringen en Spaarproducten is Daniel aanspreekpunt voor verzekeraars. In de 10 jaar dat hij bij Independer.nl werkt heeft hij diverse functie gehad, allemaal op het gebied van Levensverzekeringen. Lees verder

2 Reacties op dit artikel
 1. Werkelijk schandalig en schofterig zijn de premies die de verzekeringsmaatschappijen vragen voor iemand met diabetes, maar wel in zeer goede gezondheid verkeert. Ondanks super goede waarden voor HbA1c en cholesterol en een actieve en alerte levensstijl gewoon 2,5 keer de normale premie vragen. Ik ken veel diabetici (in mijn familie is het erfelijk), maar ken niemand die hierdoor (indirect) overleden is. Mijn vader is 85 geworden na 50 jaar diabetes type 1. Ook hij heeft geen enkele complicatie gehad en is hierdoor zeker niet overleden. Het is toch een bekend gegeven dat diabetici gemiddeld een betere gezondheid hebben dan niet-diabetici?

  De medische adviseurs die ik gesproken heb zijn dermate slecht op de hoogte van de realiteit met diabetes dat het niet eens zinvol is om in discussie te gaan. Wat dacht u van de vraag “heeft u wel eens een hypo gehad?” aan iemand die diabetes heeft…..
  Deze premies vragen is gewoon misbruik maken van je monopolie. Ik heb maar één benaming voor deze verzekeraars, namelijk “oplichters”.
  Mijn advies aan Independer: stop gewoon met deze service zolang verzekeraars de groep diabetici als melkkoe gebruiken.

  Peteha 13 mei 2016 om 12:58
 2. Beste Peteha,

  Wij vinden het zeer vervelend dat onze speciale maatwerkroute voor diabetici niet goed voor u heeft uitgepakt. De verzekeraars kijken naar de algehele gezondheidstoestand, en op basis daarvan kunnen ze sommige klanten niet accepteren. Ik snap heel goed dat u teleurgesteld bent.

  Wij hebben gelukkig veel klanten wel aan een goede polis met een prima premie kunnen helpen. Helaas lukt dat niet altijd. Nogmaals wij vinden het erg jammer dat dat dit traject niet naar uw verwachting is verlopen.

  Vriendelijke groet,
  Independer

  Chadia el Barkaoui

  Chadia el Barkaoui (Independer.nl) 17 mei 2016 om 12:43
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603