Wanneer heb je een overlijdensrisicoverzekering nodig?

| Door: (nog geen reacties)

Wanneer heb je een overlijdensrisicoverzekering nodig?Overlijdensrisicoverzekering

Weet jij of je gezin zonder geldproblemen verder kan leven als je er niet meer bent? Je hoopt natuurlijk dat dat nog heel lang duurt. Dit onderwerp uitstellen lijkt daarom een logische reactie. Toch is het belangrijk om hier nu al over na te denken. Deze problemen kun je namelijk gemakkelijk voorkomen door een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Verwar deze niet met de uitvaartverzekering. Want die sluit je alleen af voor de kosten van je uitvaart. Met een paar voorbeeldsituaties leggen we je graag uit wanneer een overlijdensrisicoverzekering een goed idee is.

Vincent (36) en Sophia (33) hebben één kind

“Ik werk fulltime en mijn vrouw Sophia werkt drie dagen. We hebben pas een mooie eengezinswoning gekocht. Al met al hebben wij veel kosten. Dat komt ook doordat we graag twee keer per jaar op vakantie gaan en veel hobby’s hebben. Daarom hebben we een overlijdensrisicoverzekering afgesloten. Als één van ons er niet meer is, kan de ander alle kosten blijven betalen. Hierdoor kan ook onze dochter gewoon gaan studeren.”

Jeroen (43) is gescheiden en woont nu met Esther (41) samen

“Een paar jaar geleden ben ik gescheiden. Maar gelukkig heb ik vorig jaar Esther leren kennen. Inmiddels wonen we ook al samen. Zij heeft één kind en ikzelf heb er drie. Maar wat als haar of mij iets overkomt? We willen wel dat onze kinderen kunnen doorleren als ze dat willen. Als één van ons overlijdt, dan hebben we het financieel in ieder geval goed geregeld.”

Johan (32) woont alleen

“Ik had er nooit aan gedacht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Maar een tijdje terug is een vriend van mij overleden. Ook financieel gezien kwam er veel op zijn naaste familie af. Omdat hij niks had geregeld, bleven zijn nabestaanden met een hypotheekschuld achter. Dat wil ik natuurlijk voorkomen en daarom heb ik niet lang hierna een overlijdensrisicoverzekering afgesloten. En hebben mijn nabestaanden niet al het geld nodig? Dan hebben ze nog een klein extraatje.”

Iris (25) en Laura (23) wonen samen in een huurhuis

“Laura en ik kennen elkaar al een tijdje en we zijn vorig jaar gaan samenwonen. We betalen veel huur, maar we werken allebei fulltime dus we kunnen het goed betalen. Graag gaan we regelmatig op vakantie. We willen voorkomen dat één van ons moet verhuizen als de ander iets overkomt en hierbij overlijdt. Daarom hebben we beiden een overlijdensrisicoverzekering afgesloten. Voor de premie hoeven we het niet te laten.”

Lees meer over: overlijdensrisicoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Daniel de Wild

Over Daniel de Wild

Als Productmanager Levensverzekeringen en Spaarproducten is Daniel aanspreekpunt voor verzekeraars. In de 10 jaar dat hij bij Independer.nl werkt heeft hij diverse functie gehad, allemaal op het gebied van Levensverzekeringen. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603