Een uitvaartverzekering en overlijdensrisicoverzekering keren beide uit bij overlijden. Toch zijn er grote verschillen, waardoor de een wellicht beter bij jouw situatie past dan de ander.

Een uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering sluit je af om je begrafenis of crematie van te betalen. Deze verzekering loopt levenslang, dus tot je overlijdt. Dit betekent dat deze verzekering altijd uitkeert.
Er zijn vier soorten uitvaartverzekeringen:

  • Kapitaalverzekering: je nabestaanden krijgen een bedrag uitgekeerd, waarmee ze de uitvaart kunnen regelen.
  • Naturaverzekering: je nabestaanden krijgen geen geld uitgekeerd. In plaats daarvan wordt jouw uitvaart geregeld.
  • Natura sommenverzekering: je nabestaanden kunnen de kosten van de uitvaart declareren bij de uitvaartverzekeraar, tot het bedrag dat je hebt verzekerd.
  • Combinatieverzekering: je uitvaart wordt geregeld door de verzekeraar, maar je nabestaanden krijgen ook nog geld uitgekeerd voor bijvoorbeeld een duurdere kist of meer volgauto’s.

Een overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering sluit je af voor je nabestaanden. Je vangt daarmee de financiële gevolgen op van het wegvallen van jouw inkomen. Daardoor kan bijvoorbeeld je partner na jouw overlijden in het huis blijven wonen. De hypotheekschuld wordt (deels) afgelost met de uitkering. De uitkering kan ook worden gebruikt om andere vaste kosten van te betalen. Bijvoorbeeld de studiekosten van de kinderen of de huur van je woning . Een overlijdensrisicoverzekering heeft, in tegenstelling tot een uitvaartverzekering, wel een einddatum. Alleen als je tijdens de duur van de verzekering overlijdt, keert de verzekeraar uit. Overlijd je na de einddatum? Dan keert de verzekering niet uit. Dus loopt je overlijdensrisicoverzekering tot 1 juli 2012 en overlijd je op 20 juli 2012? Dan ontvangen je nabestaanden niets.

Vragen?

Heb je vragen over een uitvaart- of overlijdensrisicoverzekering? Neem dan contact op met één van onze experts. Zij zijn tijdens kantooruren te bereiken op 035-6265780 en helpen je graag!

Overlijdensrisicoverzekering

Zorg dat je nabestaanden goed achterblijven, check nu welke verzekering bij jou past.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Makkelijke website, duidelijk en snel te regelen
8