20% van de autobezitters kiest bewust voor duurdere autoverzekering

| Door: (2 reacties)

20% van de autobezitters kiest bewust voor duurdere autoverzekeringPersbericht

Autobezitters kunnen flink besparen door de juiste verzekering voor hun auto te kiezen. Eenvijfde van de autobezitters heeft zijn auto bewust oververzekerd en betaalt daardoor teveel voor zijn autoverzekering. Op basis van de leeftijd van de auto’s volstaat een beperktere dekking. Vergelijkingssite Independer.nl concludeert dat op basis van een analyse van ruim 47.000 vergelijkingen die bezoekers maakten voor een autoverzekering.

In de periode 1 oktober 2010 t/m 30 maart 2011 koos 27% van de 22.000 bezoekers met een auto ouder dan 10 jaar voor een duurdere WA Beperkt Cascodekking of een WA Volledig Cascodekking (duurste dekking). Voor deze auto’s is, gezien de leeftijd, een WA-dekking voldoende. Van de autobezitters met een auto tussen 5 en 10 jaar oud koos 22% voor de duurdere Volledig Cascodekking, terwijl een WA Beperkt Cascoverzekering zou volstaan gezien de leeftijd van de auto.

Door te kiezen voor een uitgebreidere dekking betalen autobezitters gemiddeld 20-40% meer premie voor hun autoverzekering dan nodig is.

Lees meer over: autoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Suzan Samson

Over Suzan Samson

Suzan is als manager woonverzekering verantwoordelijk voor alles rondom opstal- en inboedelverzekeringen maar ook de bijbehorende verzekeringen zoals aansprakelijkheid- en rechtsbijstandverzekeringen. Ze zorgt naast eenvoudige en goede vergelijkingen ook voor verzekeringen tegen een scherpe prijs die je makkelijk en snel kunt afsluiten. Lees verder

2 Reacties op dit artikel
 1. Wat een vreselijke onzin! Mijn auto is zes jaar oud en heeft nog altijd een dagwaarde van 10.000 Euro. Deze auto zou ik beperkt casco moeten verzekeren omdat ik anders te duur uit zou zijn? Denk toch dat ik financieel bezien beter uit ben met een volledig casco dekking inclusief bescherming van mijn vermogen in geval van vandalisme, aanrijding etc.

  Rolf 24 mei 2011 om 14:24
  • Beste Rolf,
   Natuurlijk zijn er situaties denkbaar waarbij een volledig casco verzekering nog goed is. Waarbij die van u een goed voorbeeld is. In onze statistieken zien we alleen ook vaak auto’s die het niet echt meer waard zijn. Daar willen wij mensen zich graag bewust van maken. Uiteindelijk moet natuurlijk iedereen voor zich de keuze maken.

   Suzan Samson (Independer.nl) 24 mei 2011 om 14:52
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603