64% van de verzekerden weet niet dat een aanvullende verzekering nodig is om fysiotherapie vergoed te krijgen. Dat blijkt uit een enquête die Independer.nl heeft gehouden onder 522 leden van het Independer-panel.
Fysiotherapie is één van de meestgekozen aanvullende dekkingen bij de zorgverzekering. Alleen mensen met chronische klachten krijgen vanaf de tiende behandeling fysiotherapie vanuit de basisverzekering vergoed. Mensen die zo af en toe naar de fysiotherapeut gaan, krijgen de behandelingen alleen vergoed als ze een aanvullende zorgverzekering hebben afgesloten.

Het genootschap voor fysiotherapie start binnenkort een aktie waarbij mensen worden opgeroepen goed te kijken hoe ze voor fysiotherapie verzekerd zijn. Er zijn grote verschillen in fysiotherapiedekkingen van aanvullende verzekeringen. Independer.nl ontdekte dat de premieverschillen voor een fysiotherapiedekking kunnen oplopen tot wel 1.100 euro per jaar. Het vergelijken van zorgverzekeringen op fysiotherapie loont dus zeer.

Bespaar op zorgkosten

Ben jij goed verzekerd in 2024? Vergelijk en bespaar op je nieuwe zorgverzekering

Praat mee3 Reacties op “64% denkt onterecht dat fysiotherapie in basisverzekering zit”
  1. Beste Bing Yap,
    Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering en dus niet voor vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering. Het is dus niet mogelijk dat u een deel van het eigen risico moet betalen als u een vergoeding krijgt voor fysiotherapie. Wel is het mogelijk dat u fysiotherapie maar voor een deel vergoed krijgt en dus een eigen deel zelf moet betalen.
    Fysiotherapie wordt voor verzekerden boven de 18 jaar en zonder chronische aandoening niet vergoed.

  2. Bing Yap schreef op 

    Je wordt ook niet echt van informatie voorzien wat er precies in de wettelijke basisverzekering staat. Bij VGZ krijg je alleen toegestuurd wat de wijzigingen zijn en zul je zelf goed op internet moeten zoeken naar de voorwaarden en dekking van de basisverzekering.
    Er is nog een belangrijk ander verschil. Als je een aanvullende verzekering hebt worden de gedeclareerde kosten eerst in mindering gebracht op je eigen risico; daarboven wordt vergoed. Bij de basisverzekering, zijn alle kosten voor fysio geheel voor eigen rekening en worden ook niet in midering gebracht op het eigen risico

  3. Ad van Elewout schreef op 

    Niet verwonderlijk dat hier misverstand over bestaat.
    Bij PMA, ondergebracht bij Menzis , staat in de
    “Globale vergoedingenwijzer 2010” dat 9 behandelingen Fysio- en oefentherapie vanuit de basisverzekering worden vergoed, en bij ontoereikend resultaat nog eens 9 keer.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Independer heeft een paar grote fouten gemaakt met me wat betreft het overstappen pp 31 dec 2023 van NN naar FBTO en alleen aanvraag voor Basis verzekering en niet voor Aanvullende Verzekering
4