75% van de consumenten betaalt jaarlijks 295 euro te veel voor overlijdensrisicoverzekering

| Door: (nog geen reacties)

75% van de consumenten betaalt jaarlijks 295 euro te veel voor overlijdensrisicoverzekeringPersbericht

Consumenten betalen veel  te veel voor hun overlijdensrisoverzekering. Independer.nl analyseerde de gegevens van 5.331 bezoekers die in de periode van 2 april 2010 tot en met 31 mei 2011 op www.independer.nl de bespaarhulp voor overlijdensrisicoverzekeringen hebben ingevuld.

75% kan per jaar 295 euro besparen, dat komt neer op bijna 25 euro per maand. Over de gehele looptijd (20 jaar) kunnen consumenten gemiddeld 5.900 euro besparen op hun overlijdensrisicoverzekering.

Opvallend is dat veel consumenten die een overlijdensrisicoverzekering bij een grote verzekeraar hebben afgesloten, kunnen besparen (zie tabel).

Verzekeraar Percentage verzekerden dat kan besparen Te besparen premie in euro’s per jaar
Legal & General 88 357
ABN AMRO 79 289
Rabobank (Interpolis) 78 257
AEGON 73 324
REAAL 72 359

Bovengenoemde verzekeraars zijn grote spelers in de markt van overlijdensrisicoverzekeringen. Gezamenlijk hebben zij een geschat marktaandeel van 60%. Nieuwe spelers, zoals Goed Idee en TAF, bieden sinds een paar jaar overlijdensrisicoverzekeringen aan tegen veel lagere premies dan voorheen. De grote spelers zijn meegegaan in de premieverlagingen, maar laten hun bestaande klanten de oude, hogere tarieven betalen. Dat verklaart de forse besparingen bij deze verzekeraars. Onder meer GoedIdee laat bestaande klanten wel profiteren van premieverlagingen.

Consumenten kunnen meestal gemakkelijk van verzekeraar wisselen, maar doen dat nog te weinig. Jaarlijks maken 300.000 consumenten op www.independer.nl een vergelijking voor een overlijdensrisicoverzekering. In 35% van de gevallen gaat het om mensen die willen overstappen.

Bekijk het volledige onderzoek.

Lees meer over: overlijdensrisicoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Daniel de Wild

Over Daniel de Wild

Als Productmanager Levensverzekeringen en Spaarproducten is Daniel aanspreekpunt voor verzekeraars. In de 10 jaar dat hij bij Independer.nl werkt heeft hij diverse functie gehad, allemaal op het gebied van Levensverzekeringen. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603