Autoverzekeringen na 1 maart duurder

| Door: (2 reacties)

Autoverzekeringen na 1 maart duurderPersbericht

Eind 2010 gaf De Nederlandsche Bank het signaal af aan autoverzekeraars dat de lage premies een reëel gevaar vormen voor een gezonde bedrijfsvoering. Klaverblad, Univé en Unigarant hadden toen al besloten premieverhogingen door te voeren. Andere verzekeraars hebben dat voorbeeld inmiddels gevolgd. De verwachting is dat nog meer verzekeraars de premies laten stijgen in de loop van dit jaar. Behalve de premiestijging maakt ook de verhoging van de assurantiebelasting per 1 maart autoverzekeringen duurder. Deze belasting stijgt van 7,5% naar 9,7%, een verhoging van 2,2%. De verhoging van de premie en de assurantiebelasting zorgen ervoor dat autobezitters op jaarbasis tientallen euro’s meer gaan betalen voor hun autoverzekering.

De premies van autoverzekeringen waren de afgelopen jaren erg laag als gevolg van de toegenomen concurrentie. Independer.nl is in augustus 2006 gestart met een premie-index voor autoverzekeringen, die bij de start op 100 punten is gesteld. Uit die index blijkt dat autoverzekeringen in mei 2008 het goedkoopst waren. De index stond toen op 69 punten. Vanaf dat moment zijn de premies gelijk gebleven of licht gestegen. Inmiddels staat de index op 78 punten. Dat betekent dat autoverzekeringen sinds mei 2008 13% duurder zijn geworden. Dit komt neer op ruim 50 euro per jaar.

Delta Lloyd heeft vorig jaar zijn premies naar boven bijgesteld met 5-10%. Klaverblad en Univé hebben hun premies met resp. 7,5% en 5% verhoogd. Verzekeraar ASR heeft half februari zijn premies (8-10%) verhoogd en Turien & Co. volgt per 1 maart met 2,5-5%. De autoverzekeringen van Unigarant zijn per 1 februari 2-25% duurder geworden. Door vóór 1 maart een autoverzekering af te sluiten en de premie voor een jaar vooruit te betalen, kunnen consumenten deze premiestijging nog een jaar uitstellen.

Lees meer over: autoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Suzan Samson

Over Suzan Samson

Suzan is als manager woonverzekering verantwoordelijk voor alles rondom opstal- en inboedelverzekeringen maar ook de bijbehorende verzekeringen zoals aansprakelijkheid- en rechtsbijstandverzekeringen. Ze zorgt naast eenvoudige en goede vergelijkingen ook voor verzekeringen tegen een scherpe prijs die je makkelijk en snel kunt afsluiten. Lees verder

2 Reacties op dit artikel
 1. De assurantiebelasting: de stijging van 7.5% naar 9.7% is natuurlijk 2.2%, MAAR :: percentueel gezien is dit meer dan 29%.Vanwaar dit absurd hoge percentage? Mag ik antwoord verwachten op dit forum?
  mvrgr,
  gekop

  gekop 28 februari 2011 om 21:56
  • @ Gekop,
   Procentueel is het inderdaad een forse verhoging. Dit percentage is door onze overheid vastgesteld, dus op de vraag waarom kan ik geen antwoord geven. Het eerste idee van de overheid was zelfs om het naar 19% te verhogen. Wat dat betreft valt het dus nog mee, al ben ik het met u eens dat het fors is.

   Suzan Samson (Independer.nl) 3 maart 2011 om 16:41
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.609
603