Budgio verkozen tot meest populaire autoverzekeraar

| Door: (15 reacties)

Persbericht

Allereerste Independer.nl award uitgereikt

Budgio is de meest gekozen autoverzekeraar bij vergelijkingssite Independer.nl en ontvangt de allereerste Independer.nl award uit handen van Edmond Hilhorst, oprichter/directeur van Independer.nl. Sinds de lancering van de vernieuwde website voor autoverzekeringen, begin juli 2010, sloten bijna 16.000 bezoekers een autopolis af bij Independer.nl. Op grond van prijs en kwaliteit werd hierbij het meest gekozen voor een autoverzekering van het merk Budgio. Als tweede kwam in dit onderzoek Onna-onna uit de bus, gevolgd door Allsecur. Ga naar de volledige ranglijst voor het totale overzicht.

Budgio is in 2006 gestart als prijsvechter van ASR Verzekeringen en is in die jaren uitgegroeid tot een serieuze speler op de verzekeringsmarkt. Verzekeringen als die van Budgio kunnen op Independer.nl onafhankelijk met elkaar worden vergeleken op grond van prijs, voorwaarden en kwaliteit van de dienstverlening. De bezoeker kan aansluitend zijn gewenste keuze afsluiten op de website.

Edmond Hilhorst, oprichter/directeur Independer.nl: “Veel grote verzekeraars hebben een extra label in de markt gezet om de concurrentie met internetverzekeraars aan te gaan. Budgio is daar een succesvol voorbeeld van. Ondanks dat het een relatief onbekend merk is, geeft verzekeraar ASR en de vertrouwde omgeving van Independer.nl de consument genoeg vertrouwen”.

Budgio Autoverzekering Indy Award
Foto: Anna van Kooij

Boudewijn van Uden, directeur Marketing en Verkoop ASR, “Wij zijn blij met de erkenning. Budgio is ontwikkeld om het intermediaire kanaal de mogelijkheid te geven de prijsconcurrentie aan te gaan waar nodig. Independer en ook andere intermediairs laten zien dat Budgio in deze behoefte voorziet.”

Ga naar de onderzoeksresultaten voor de volledige ranglijst.

Lees meer over: autoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Suzan Samson

Over Suzan Samson

Suzan is als manager woonverzekering verantwoordelijk voor alles rondom opstal- en inboedelverzekeringen maar ook de bijbehorende verzekeringen zoals aansprakelijkheid- en rechtsbijstandverzekeringen. Ze zorgt naast eenvoudige en goede vergelijkingen ook voor verzekeringen tegen een scherpe prijs die je makkelijk en snel kunt afsluiten. Lees verder

15 Reacties op dit artikel
 1. Allsecur op 3e plaats vind ik vreemd, omdat zij leeftijd als criterium hanteren. Op basis van mijn leeftijd vorig jaar geen offerte!
  De winnaar komt niet in de rij van verzekeraars voor die mij een offerte zouden kunnen uitbrengen. Is dat alsnog mogelijk?
  Ben redelijk tevreden met nummer 23. Door de bijkomende verzekeringen (geen kilometerbeperking, Schade inzittenden verzekering – zou volgens uw bericht van gisteren uit AD niet nodig zijn – en rechtbijstand -wat stelt dat infeite voor? -) en ervaren souplesse scheelt de totaal nettopremie te weinig om te veranderen. Of zie ik het verkeerd???

  gerrit van heusden 19 oktober 2010 om 20:01
 2. Beetje flauw. Independer heeft Budgio soort van overgenomen.
  Alle correspondentie inzake Budgio lopen sind maanden via Independer.
  Is de prijs te vergelijken met een sigaar uit eigen doos?
  Ik ben overigens wel in mijn nopjes met deze verzekering.

  Matthijs Rumpff 20 oktober 2010 om 00:27
 3. @ Gerrit,
  Deze lijst is opgesteld aan de hand van de verzekeringen die het meeste zijn afgesloten via onze website. Voor veel mensen die bij ons een vergelijking hebben gemaakt kwamen deze partijen er dus uit met het beste aanbod. Vanzelfsprekend kan dit in individuele situaties afwijken.

  Suzan Samson (Independer.nl) 20 oktober 2010 om 09:39
 4. @ Matthijs,
  Het is niet zo dat wij Budgio hebben “overgenomen”. Wij hebben een zogenaamde volmacht van ze gekregen. Dat betekent dat wij voor onze klanten bijvoorbeeld de polis mogen afgeven en schades mogen afwikkelen en daarmee eigenlijk een stukje werk van de verzekeraar overnemen. Dit hebben wij gedaan vanuit de overtuiging dat wij een efficiënt proces kunnen neerzetten waar onze klanten tevreden mee zijn. Budgio is zelf nog steeds verantwoordelijk voor de prijs en de voorwaarden. Dat wij een stuk werk van ze overnemen (alleen voor de klanten van Independer.nl) heeft dan ook geen invloed op de bepalen van de rangorde voor deze awards.
  Ps. Fijn te horen dat u tevreden bent!

  Suzan Samson (Independer.nl) 20 oktober 2010 om 09:44
 5. hoe is het nu mogelijk dat er steeds meer maatschappijen komen waar ik nog nooit van gehoord heb?

  dekogifts dordrecht 20 oktober 2010 om 19:26
 6. Ik begrijp het niet.
  jullie fungeren als volmacht van Budgio
  maar in jullie verzekerings overzicht geven jullie niet een independer garantie af
  Waarom niet?
  gr m van dijk

  m van dijk 20 oktober 2010 om 20:27
  • @ M van Dijk,
   De verzekering van Budgio voldoet momenteel niet aan de eisen om de Independer.nl-Garantie te krijgen. Over de voorwaarden kunt u meer lezen op deze pagina. Bij de autoverzekering van Budgio heeft u namelijk geen recht op een gelijkwaardige auto. Dat betekent overigens niet direct dat het een slecht product is. Dat blijkt wel uit het feit dat ze nu het beste hebben gescoord op prijs/kwaliteit.

   Suzan Samson (Independer.nl) 21 oktober 2010 om 08:37
   • Voor welke autoverzekering wordt wel een Independer.nl-Garantie gegeven?

    Hans 27 november 2010 om 21:40
 7. ”Beste scoren op prijs / kwaliteit”…?
  Vraag me af of al die koopjesjagers daar nog steeds zo over denken als ze erachter komen dat er van een torenhoog eigen risico sprake is bij dit product.

  Debeurs 22 oktober 2010 om 12:00
 8. @ Debeurs,
  Het klopt dat het eigen risico bij Budgio zo’n € 100,- hoger ligt als wat de meeste verzekeraars hanteren. In onze formule om prijs/kwaliteit te bepalen houden we daar al rekening mee. Mensen hebben immers niet ieder jaar schade. En als het premievoordeel opweegt tegen het hogere eigen risico kan Budgio nog steeds gunstiger zijn.

  Suzan Samson (Independer.nl) 25 oktober 2010 om 15:00
 9. Beste Suzan,
  Het klopt dat die 100 euro extra eigen risico bij een schade niet zo veel uit maakt. Wat wel uitmaakt is het feit dat ook bij ruitschade een hoger eigen risico is waardoor je feitelijk zo goed als alles bij reparatie of herstel zelf moet betalen. Maargoed, het is uiteraard een kosten/bate analyse maar mijn ervaring leert dat als je mensen uitleg geeft over de consequentie ze liever voor een iets duurdere variant kiezen. Iig goed dat jullie tegenwoordig wat meer uitleg geven over de dekking en wat minder gefocust zijn op het verwijzen naar de goedkoopste aanbieder
  Mvg,

  Debeurs

  Debeurs 25 oktober 2010 om 22:42
 10. Ik ben verzekerd bij centraal beheer.

  Hoe kan ik een vergelijking maken, ik vind het altijd zo’n gezoek.

  mvg A.Herder

  A.Herder 4 november 2010 om 14:02
 11. Al 13 jaar schadevrij. Plots houd budgio extra geld in met het verhaal dat mijn ene auto 11 jaar schadevrij is en mijn andere auto 4 jaar…Is dit krom of niet? De ene elf jaar en de ander 4.
  Ben nu al weken aan het mailen het gaat om maar 50 euro maar ik wil het per direct opzeggen maar krijg na 7 mails nog geen reactie.

  kees van keulen 28 maart 2016 om 22:30
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603