Consument betaalt tot 6.000 euro teveel voor uitvaartverzekering

| Door:

Consument betaalt tot 6.000 euro teveel voor uitvaartverzekeringPersbericht

De premies van uitvaartverzekeringen lopen enorm uiteen. De verschillen kunnen oplopen tot wel 6.000 euro over de gehele looptijd. Belangrijkste reden voor deze verschillen is de weinig transparante markt en het feit dat consumenten vaak niet de moeite nemen deze verzekeringen met elkaar te vergelijken. Voor ruim 34% van de consumenten is de keuze voor een uitvaartverzekering al gemaakt omdat hun ouders die al voor hen hebben afgesloten.Dit blijkt uit onderzoek van Independer.nl.
Van de ondervraagden heeft 37,7% geen uitvaartverzekering. Belangrijkste reden hiervoor is dat deze personen (of hun nabestaanden) zelf genoeg (spaar)geld hebben om een uitvaart te bekostigen. Gemiddeld kost een uitvaart op dit moment zo’n 7.000 euro. Niet iedereen heeft dit op de plank liggen en in dat geval  kan  het verstandig zijn om hiervoor een uitvaartverzekering af te sluiten. Aangezien er sprake is van grote premieverschillen tussen de verschillende uitvaartverzekeringen loont vergelijken zeker.

Een voorbeeld. Man en vrouw, beide 30 jaar en niet rokend, willen op beide levens een natura uitvaartverzekering van 7.000,- euro afsluiten. Ze kiezen ervoor om tot de leeftijd van 85 jaar premie te betalen op maandbasis. De goedkoopste aanbieder is in dit geval DELA met een maandpremie van € 17,32. De duurste is Ardanta met een premie van € 26,20. Over de hele looptijd levert dit een verschil op van € 5.930,-.

Overigens zijn bij uitvaartverzekeringen ook de polisvoorwaarden van belang. Keuzes voor het meeverzekeren van kinderen en een vrije keuze voor de uitvaartverzorger zijn medebepalend voor de premie.

Independer.nl stelde in de periode 25 juni t/m 20 juli 2008 enkele vragen over uitvaartverzekeringen aan haar klantenpanel. 318 respondenten hebben meegedaan aan de enquête.

Lees meer over: uitvaartverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Daniel de Wild

Over Daniel de Wild

Als Productmanager Levensverzekeringen en Spaarproducten is Daniel aanspreekpunt voor verzekeraars. In de 10 jaar dat hij bij Independer.nl werkt heeft hij diverse functie gehad, allemaal op het gebied van Levensverzekeringen. Lees verder

2 Reacties op dit artikel
 1. Volgens mij haalt meneer De Wild een aantal dingen door elkaar, een naturaverzekering van 7000,- bestaat niet. Bij een naturaverzekering dek je je tegen de basiskosten. Wat zo’n naturapolis aan geld waard is verschilt per maatschappij maar wordt nooit vermeld, het schommelt zo tussen de 3500,- en 4500,- en dus zeker geen 7000,- (uiteraard kun je hier een aanvulling bij verzekeren). bovendien is Dela lang niet de goedkoopste uitvaartverzekeraar. Een site als Independer wordt door een hoop mensen serieus genomen, zaak is dan wel om nauwkeurige info te verstrekken.

  Leo Vinkeveen
  13 maart 2009 om 16:41
  • Beste meneer Vinkeveen,

   Wat u zegt klopt. Een naturapakket verzekering heeft doorgaans een verzekerde waarde van 3500,- tot 4500,-. Dit is echter vaak niet voldoende om de gewenste uitvaart van te bekostigen. Op onze internetsite is het mogelijk om een naturaverzekering incl. aanvullend kapitaal aan te schaffen, juist om ervoor ze zorgen dat de nabestaanden niet worden belast met extra bijkomende kosten.
   In het gekozen voorbeeld komt Dela wel als goedkoopste uitvaartverzekeraar uit de vergelijking. Wij realiseren ons dat nog niet alle uitvaartverzekeraars bij ons in de vergelijking opgenomen zijn. Wij voegen regelmatig nieuwe partijen toe. Mocht u specifieke (regionale) verzekeraars missen, dan vernemen wij dat graag van u.

   Met vriendelijke groet,
   Daniel de Wild

   Daniel de Wild (Independer.nl)
   27 maart 2009 om 12:49

Sinds juli 2015 bieden wij geen vergelijkingen voor uitvaartverzekeringen meer aan. Daarom is het helaas niet meer mogelijk op deze artikelen te reageren.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.606
603