FBTO best gewaardeerde overlijdensrisicoverzekeraar

| Door: (15 reacties)

FBTO best gewaardeerde overlijdensrisicoverzekeraarPersbericht

FBTO wordt met een 7,5 het best gewaardeerd als overlijdensrisicoverzekeraar. Opvallend is de slechte waardering van de grote verzekeraars Reaal (5,9) en ASR verzekeringen (5,4). De laagst gewaardeerde risicoverzekeraar is AXA (nu Reaal) met een 5,2. Dat blijkt uit het klanttevredenheidsonderzoek van vergelijkingssite Independer.nl dat voor het eerst nu ook gehouden is onder overlijdensrisicoverzekeraars.

De top 5 best gewaardeerde risicoverzekeraars bestaat verder uit OHRA (7,3), Taf (7,2), Centraal Beheer Achmea (7,2) en Loyalis (7,2). Opmerkelijk is dat Taf als relatieve nieuwkomer op de markt van overlijdensrisicoverzekeringen nu ook opvalt door een positieve waardering van de klant. Zij deden eerder van zich spreken met zeer scherpe tarieven en innovatieve producten.

Bezoekers op Independer.nl die al een overlijdensrisicoverzekering hebben of deze verzekeringen met elkaar vergelijken, wordt gevraagd om hun huidige risicoverzekeraar te beoordelen op de volgende aspecten:
• Klaarstaan voor de klant
• Beloften nakomen
• Duidelijkheid van de geboden informatie

In de periode 25 juni 2009 t/m 13 april 2010 hebben ruim 5.700 bezoekers aan dit onderzoek meegewerkt. Independer.nl brengt de Independer Consumenten Monitor al uit sinds 2003 voor onder meer autoverzekeringen, reisverzekeringen, zorgverzekeringen en woonverzekeringen.

Hier kunt u het volledige overzicht per verzekeraar bekijken.

Lees meer over: overlijdensrisicoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Daniel de Wild

Over Daniel de Wild

Als Productmanager Levensverzekeringen en Spaarproducten is Daniel aanspreekpunt voor verzekeraars. In de 10 jaar dat hij bij Independer.nl werkt heeft hij diverse functie gehad, allemaal op het gebied van Levensverzekeringen. Lees verder

15 Reacties op dit artikel
 1. Jammer dat de kosten niet zijn meegenomen. Hoe weet je nu of een verzekeraar zijn afspraken nakomt? Zeker als de verzekering op jezelf betrekking heeft. Beter was om in de enquete ook op te nemen tot hoelang de verzekering loopt en of de premie hoger is bij b.v. diabetes.

  H.Sprengers 27 april 2010 om 15:16
 2. waarom is DELA niet meegenomen in dit onderzoek ???

  Dirk 27 april 2010 om 16:21
  • Beste Dirk,

   Dela is wel meegenomen in onze onderzoek. Wij publiceren echter alleen de verzekeraar die meer dan 50 waarnemingen hebben gekregen. Overigens had DELA 34 waarnemingen en een totaalscore van 7.4

   Daniel de Wild (Independer.nl) 27 april 2010 om 16:34
 3. Beste heer, mevrouw Sprengers,

  De verzekeraars geven in hun begeleidend schrijven en offertes aan wat er als klant verwacht mag worden. Op deze manier worden er afspraken met de client gemaakt.

  Dit onderzoek hebben we echt gericht op het kwaliteitsaspect van de dienstverlening. Binnenkort zal er ook een onderzoek volgen waarin ondermeer de (mate) van premie verhoging zullen gaan menemen.

  Daniel de Wild (Independer.nl) 27 april 2010 om 16:38
 4. Dankzij Independer heb ik de overlijdensrisicoverzekering bij Loyalis afgesloten als betrouwbare en goedkope verzekeraar. Ook had deze bij de voorwaarden dat de verzekering kon doorlopen tot je 75e maar na de medische check (diabetes II) werd de verzekering wel plotseling 50% duurder. Wel nog altijd veel goedkoper als bij ING-Postbank.

  H.Sprengers 27 april 2010 om 17:17
 5. een 5.5 voor ASR VERZEKERINGEN DAAR BEN IK HET TOTAAL NIET MEE EENS DE BELOFTE DIE ASR VERZEKERINGEN DOET KOMT ZE OOK HEEL GOED NA EN DE VOORWAARDEN ZIJN SUPER DAARBIJ STAAT ASR OOK ALTIJD SUPER GOED DE KLANT TE WOORD EN DOEN ZE ECHT ALLES WAT ZE ZEGGEN DE INFORMATIE DIE ZE OOK VERSTREKKEN IS HELDER EN DUIDELIJK ASR VERZEKERINGEN IS ECHT VERANDERD EN IS ER VOOR DE KLANT WAT IK ALTHANS HEB GEMERKT MET EEN TELEFOONTJE EN ALLES IS GEREGELD.TOEN HET NOG FORTIS ASR WAS EEN BELGISCHE BEDRIJF TOEN WAS HET ANDERS EN DEDEN ZE MAAR WAT MAAR SINDS DE ONTVLECHTING EN ASR ZELFSTANDIG IS GEGAAN IS ER VEEL VERANDERD BINNEN HET BEDRIJF WAT IK MERK EN IS HET ALLEEN MAAR POSITIEVER GEWORDEN.IK BEN BLIJ DAT IK DEZE VERZEKERING BIJ ASR HEB EN AL MIJN VERZEKERINGEN WORDEN BEHEERD DOOR ASR VOORAL DE NIEUWE PRODUCTEN MULTIPOLISZEKER EN VERMOGENGARANT SUPER GOED GA ZO DOOR ASR

  EWALD VAN DIJK 28 april 2010 om 15:48
 6. Inkopper van de dag, maar ik kan het niet laten: Ewald, je kunt het wel van de daken schreeuwen, hè?! ;-)

  Joost 28 april 2010 om 23:21
 7. INKOPPER VAN DE DAG NEE JOOST DE WAARHEID MAG GEZEGD WORDEN DIT IS TENSLOTTE MIJN MENING OVER ASR VERZEKERINGEN IK HEB ER GOEDE ERVARING MEE ZOALS VEEL MENSEN MET ANDERE VERZEKERAARS IK PRAAT VOOR ME ZELF DAT HET EEN GOEDE VERZEKERAAR. MEE NIET JOOST DIT HEEFT NIETS MET INKOPPERTJES TE MAKEN IEDEREEN VOOR ZICH NATUURLIJK

  EWALD 29 april 2010 om 10:48
 8. @ Ewald,
  Eh dude, Joost bedoelt dat je zo schreeuwt (lees capslock je capslock staat aan)

  Jan 29 april 2010 om 11:03
 9. Haha die Ewald ASR verzekeringen, ik wacht al een jaar op mijn uitkering van ASR. In dit geval gaat het dan wel om een auto schade maargoed, de tegenpartij was ASR en de bestuurder daarvan was fout die gaf het overigens zelf toe. Ook een getuige zag het gebeuren. Maar nee ASR betaald
  nog niet ondanks 3 mensen toegeven dat de fout bij hen ligt. ASR Pfff

  mark 3 mei 2010 om 15:24
 10. ooo sorry voor mijn capslock,

  maar Mark, vraagje waarom wil ASR jou niet betalen dan misschien is er iets wat niet klopt maar goed ik begrijp jou standpunt ik zou als ik jou was een mailtje sturen naar het klachten loket en die zullen het met spoed behandelen ik had ook een keer mijn geld nog niet gekregen omdat er iets mis was met rekeningnummer hun hadden oude rekeningnummer en ik heb de nieuwe doorgegeven kennelijk was er is fouts aan de hand maar goed na een mailtje en een klacht is alles gelukkig opgelost ik zou als ik jou was een klacht indienen. ja kijk iedereen heeft andere ervaring met Asr ik heb goede ervaringen mee en sommige weer niet. maar gewoon doen als ik jou was

  klachten.schadebehandeling.verkeer@asr.nl

  veel succes

  EWALD 3 mei 2010 om 15:59
 11. Meneer/mevrouw Ewald,

  Wilt u misschien proberen normale zinnen te formuleren met een punt aan het eind, en aan het begin van de zin met een hoofdletter beginnen s.v.p.?
  Ons Nederlands wordt toch al zo vaak “verkracht” op elk terrein.
  Uw verhaal is bijna niet te lezen.

  giovanni 10 mei 2010 om 01:45
 12. Giovanni,

  Wil jij voortaan op je eigen letten rund dat je bent

  EWALD 10 mei 2010 om 15:49
 13. Heeft Giovanni er al eens over nagedacht dat niet iedereen dezelfde achtergrond heeft? Maar waarschijnlijk heeft Giovanni wel goed geleerd hoe het moet, zei het op kosten van de Stufi ofwel de belastingbetaler. Waar je je al niet druk over maakt om 01:45 uur ’s nachts. Ga lekker gamen of flappen krassen of zo…

  Rund dat je bent…. HaHa

  Arie Kanarie 12 mei 2010 om 21:08
 14. Is het woord “rund” een nieuw scheldwoord geworden misschien?
  Giovanni heeft gewoon de lagere school gevolgd en daarna de MULO school (zoals het toen heette), mijn vader was (vak-)timmerman en ik heb zelf vier en veertig jaar hard gewerkt als bedrijfsleider in modezaken en ook nog acht jaar voor mijzelf.
  Ben nu al blij met mijn AOW en een aanvullend pensioen van ruim € 100,00 per maand voor ons beiden en steek nog graag de handen uit de mouwen (tuinieren,schilderen) om wat voor mijn hobby fotografie te verdienen.
  En inderdaad, zo af en toe zie ik om kwart voor twee ’s nachts nog wel eens waar andere mensen zich druk om maken, als gepensioneerde hoef ik niet altijd vroeg naar bed.
  Maar zeker niet gamen (weet niet eens hoe het moet) en krassen, hoe doe je dat?
  Alleen hou ik niet van mensen die niet de moeite nemen om de Nederlandse taal op een normale manier te gebruiken.
  Wat is Stufi trouwens, iets van “Wilders aanhanger” misschien?
  Mijn excuses aan diegenen die het niet beter kunnen. (of niet de moeite willen nemen om het te kunnen)
  Dat is alles wat ik met mijn reactie wilde vertellen.
  Dit is dus geen reactie van iemand die gestudeerd heeft op “jullie belastingcenten” maar iemand die ons taalgebruik zo af en toe “om te janken” vindt.
  Zo van “hun” gaan werken en “hun” gaan met vakantie in plaats van zij gaan ……enz.
  Slaap lekker allemaal (weer zo laat, ja onze zoon werd 45 vandaag!) en we horen wel weer wat een “rund” ik ben, of iets anders misschien.

  giovanni 13 mei 2010 om 01:06
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.610
603