Forse premieverschillen kraamzorg en orthodontie

| Door: (nog geen reacties)

Forse premieverschillen kraamzorg en orthodontiePersbericht

De verschillen tussen de premies voor het verzekeren van kraamzorg en orthodontie zijn enorm. Voor kraamzorg kan het premieverschil oplopen tot maximaal 756 euro per jaar, voor orthodontie maximaal 1056 euro per jaar. Dit blijkt uit de analyses van zorgverzekeringspremies van vergelijkingsite Independer.nl.

Jonge stellen die hun eerste kind verwachten en daarom goed verzekerd willen zijn voor kraamzorg en bevalling zijn het voordeligst af bij Delta Lloyd. Daar kost een zorgverzekering met een ruime kraamzorgvergoeding voor ondermeer de eigen bijdrage 186 euro (Delta Lloyd Basisverzekering + Aanvulling Start). Kiezen ze liever voor De Goudse dan betalen ze voor dezelfde kraamzorgdekking 249 euro per maand (De Goudse Basis + Aanvullende Verzekering Top).

Ook voor orthodontie zijn de premieverschillen groot. Een gezin dat orthodontie wil meeverzekeren voor de kinderen betaalt voor de OHRA-zorgverzekering Basis + Uitgebreid 201 euro per maand. Een gelijkwaardige orthodontiedekking kost bij Salland 289 euro per maand (Salland Basis + Gezinspolis + Kinderpolis + MAXmodule).

Uiteraard is het zo dat de duurdere verzekeringen ook andere zaken dekken, die hier buiten beschouwing zijn gelaten. Maar veel zorgverzekerden selecteren een aanvullende verzekering vanwege slechts één specifieke dekking. En dan loont het zeer om de vergoedingen en premieverschillen tussen verzekeraars te vergelijken.

Lees meer over: zorgverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603