Hoge spaarrentes zijn verleden tijd

| Door: (nog geen reacties)

Hoge spaarrentes zijn verleden tijdPersbericht

Vrij opneembare spaarrentes boven de 3% komen niet meer voor. Tot voor kort bood een aantal spaarbanken nog 3% spaarrente, met als hoogste aanbieder Bank of Scotland met 3,1%. Uit onderzoek van Independer.nl blijkt dat op dit moment geen enkele bank een rente van 3% of meer vergoedt.

De banken met de hoogste spaarrentes (Westland Utrecht Bank, NIBC Direct, Centraal Beheer Achmea, AT Bank en MoneYou) hebben de afgelopen weken de rentes verlaagd. Aan deze daling komt voorlopig geen einde. Op 1 maart verlaagde Centraal Beheer de spaarrentes van 3% naar 2,95%, op 28 maart zakte de rente naar 2,85%. Een ander voorbeeld is Bank of Scotland die verlaagde 22 februari van 3,1% naar 2,95% en is op 23 maart wederom gezakt naar 2,9%. Dit zijn slechts twee voorbeelden. De verwachting is dat andere banken snel volgen met renteverlagingen.

Waarom dalen spaarrentes op dit moment?

Het is goedkoper en makkelijker geworden voor banken om te lenen bij de Europese Centrale bank (ECB). Edmond Hilhorst van Independer.nl: “Als banken geld nodig hebben, kunnen ze dit ‘lenen’ van consumenten via een spaarrekening of onderling lenen van andere banken en/of de ECB. Dit onderling lenen kwam de afgelopen maanden minder vaak voor als gevolg van afgenomen vertrouwen in elkaar. Doordat het goedkoper en eenvoudiger is om te lenen bij de ECB heeft men spaargeld minder hard nodig. Dit heeft als gevolg dat de banken de spaarrentes verlagen”.

Welke banken bieden nu de hoogste spaarrente?

Westland Utrecht bank, Bank of Scotland en AT Bank bieden momenteel de hoogste rente met 2,9%. Consumenten die niet direct over hun geld willen beschikken, zijn beter uit als ze hun geld voor langere tijd vastzetten. Dit levert namelijk een hogere spaarrente op. Zogenaamde deposito’s vergoeden bij een periode vanaf drie jaar meer dan 4% rente. Voor actuele rentestanden kunnen consumenten terecht op Independer.nl.

Lees meer over: sparen

Tweeten 0
Google+ 1

Independer.nl helpt je om gemakkelijk op de hoogte te blijven van de beste spaarrekeningen met de hoogste rentes. Meld je je aan voor de gratis Rentealert dan sturen we je een bericht als er een hogere spaarrente beschikbaar is.

Chris Oosterling

Over Chris Oosterling

Chris heeft ruim 8 jaar voor de afdeling hypotheken, sparen en lenen gewerkt. Sinds kort is Chris overgestapt naar de afdeling autoverzekeringen van Independer.nl. Hier werkt hij o.a. aan de commerciële samenwerking met banken en verzekeraars en de juistheid van de gegevens die op de website staan. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.610
603