Independer: hypotheekadvies daalt naar 500 euro

| Door: (2 reacties)

Independer: hypotheekadvies daalt naar 500 euroPersbericht

Consumenten hoeven niet meer dan 500 euro kwijt te zijn aan een goed hypotheekadvies. En een hypotheek moet binnen 24 uur kunnen worden geregeld. Dat stelt Independer, dat vandaag aankondigt deze zomer te starten met het online afsluiten van hypotheken. Zij streeft ernaar op termijn 10% van de Nederlandse hypotheekklanten te bedienen.

Vrijwel niemand die een hypotheek nodig heeft ontkomt eraan: persoonlijk advies van een hypotheekadviseur. Door strenge regelgeving besteedt de adviseur vele uren aan de inventarisatie van de wensen, het maken van berekeningen en een toelichting op het advies. Vervolgens gaan nog vele uren zitten in het regelen van het papierwerk, van offerte tot notaris. Tegen een uurtarief van gemiddeld 125 euro ben je dan al gauw duizenden euro’s kwijt aan het regelen van je hypotheek. Geld dat je liever in je nieuwe woning had gestopt.

Voordeel en gemak

Door technologie en vereenvoudigde hypotheekregels kan het anders. “We willen het regelen van financiële zaken voor consumenten makkelijker en voordeliger maken, ook met hypotheken”, zo stelt Ruud Martens, algemeen directeur van Independer. “Door het hypotheekproces te automatiseren kunnen we 24×7 online hypotheekadvies geven en kan de klant de hypotheek zelf online afsluiten. Daarmee kunnen de kosten aanzienlijk omlaag, terwijl kwaliteit kan worden gegarandeerd.” De (eenmalige) kosten om het hypotheekadvies te automatiseren zijn hoog. Maar de kosten per nieuwe klant worden lager naarmate het aantal klanten toeneemt. Daarom streeft Independer naar een marktaandeel van 10%. “Uiteindelijk gaat het hypotheekadvies inclusief het afsluiten ervan minder dan 500 euro kosten. Dat is echt een prijsdoorbraak”, aldus Martens. Naast een lage prijs biedt een online proces ook gemak. “Je kunt ermee aan de slag gaan in je eigen tempo en op het moment dat het jou schikt. En door gegevens digitaal op te halen zoals bijvoorbeeld woning- en salarisgegevens zal het aanleveren van een eindeloze hoeveelheid papierwerk grotendeels tot het verleden behoren. De hele hypotheek zou uiteindelijk binnen een dag geregeld moeten kunnen worden.” Nu duurt dat vaak vele weken.

Zelf online afsluiten

Independer begint deze zomer met het online afsluiten van hypotheken voor starters die voldoende kennis hebben. Vervolgens zal de doelgroep worden uitgebreid en wordt stap voor stap het advies toegevoegd en geautomatiseerd. Om tot het beste hypotheekadvies te komen wordt er een compliant zelflerend systeem ontwikkeld. Daarbij wordt gebruikgemaakt van kunstmatige intelligentie aangevuld met kennis van hypotheekadviseurs. Independer onderkent dat het afsluiten van een hypotheek een belangrijke financiële beslissing is waarbij contact met een hypotheekexpert op prijs wordt gesteld. Klanten hebben daarom altijd toegang tot een hypotheekexpert van Independer, ook in de avonduren en in het weekend.

Zoek adviseur

Het vertrouwen in online advies zal moeten groeien. Voorlopig zullen de meeste mensen nog kiezen voor een persoonlijk adviesgesprek. Ook op termijn zullen er altijd situaties zijn waarin face-to-face contact met een hypotheekadviseur de beste optie is. Daarom blijft Independer de module ‘zoek hypotheekadviseur’ ondersteunen, waarbij mensen kunnen achterhalen wie de beste lokale hypotheekadviseurs zijn.

Lees meer over: hypotheek

Tweeten 0
Google+ 0

Ben je benieuwd of jouw hypotheekadviseur je een goed en volledig advies heeft gegeven? Vul onze online vragenlijst in en ontvang direct een gratis adviesrapport.

Ruud Martens

Over Ruud Martens

Ruud Martens is Algemeen Directeur en werkt al sinds de start in 1999 voor Independer.nl. Hij zorgt ervoor dat Independer.nl op koers blijft om haar missie te realiseren: dat consumenten gemakkelijk en zorgeloos financiele zaken kunnen regelen. Lees verder

2 Reacties op dit artikel
 1. Beste Ruud,

  “Gefeliciteerd met deze stap! Het bevestigt wat wij (eyeOpen.nl) ook zien. Steeds meer consumenten hebben behoefte online geholpen te worden om hun hypotheek gemakkelijk, snel en vooral goedkoop te regelen zonder af te doen aan de kwaliteit van het advies. Het is voor de consument alleen maar beter dat er meer keuze komt om hun hypotheek online te regelen tegen een veel lagere prijs dan traditioneel face2face hypotheekadvies.”

  Vriendelijke groet,
  Olivier Tardieu
  http://www.eyeOpen.nl

  Olivier Tardieu 25 april 2016 om 08:46
 2. Beste Ruud,

  Bij ons ligt het proces al klaar voor € 350,- en als moet om de goedkoopste te blijven voor € 250,-,De website is af sinds 1 januari 2016, maar door de drukte nu op de hypotheek markt zetten wij het nog niet in de markt. De kwaliteit moet ook nu hoog blijven. Wij geloven in deze stap en dat € 1500 voor advies en bemiddeling of meer niet meer realistisch in deze tijd.

  Succes wij zien jullie stappen positief te gemoed.

  Met vriendelijke groet,

  Martin Somers
  Somers-Hypotheken
  De Goedkoopste Onafhankelijke Hypotheek Adviseur.

  Martin Somers 13 september 2016 om 23:58
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603