Independer hypotheken live met nieuwe aanpak Execution Only

| Door: (nog geen reacties)

Independer hypotheken live met nieuwe aanpak Execution OnlyPersbericht

Independer heeft afgelopen week in een bèta-test haar eerste klanten geholpen met het online afsluiten van een ‘execution only’ hypotheek. Starters op de hypotheekmarkt kunnen vanaf vandaag bij Independer zelfstandig hun hypotheek afsluiten, zonder dat zij ook advies hoeven af te nemen. Kosten voor de klant: 495 euro. Independer introduceert gelijktijdig een nieuwe strenge methode om te bepalen of de klant voldoende kennis heeft om op verantwoorde manier een hypotheek te kunnen afsluiten, zonder adviesproces.

Nieuw streng toetsingsmodel

Niet elke consument kan bij een complex financieel product goed beoordelen of hij de juiste keuzes maakt. Independer vindt het daarom erg belangrijk dat alleen consumenten met gedegen hypotheekkennis gebruikmaken van het afsluiten zonder advies (execution only). ‘De meeste beschikbare kennis & ervaringstoetsen en -procedures schieten hierin tekort. Daarom ontwikkelden wij een nieuw toetsingsmodel dat uit drie onderdelen bestaat’, zegt Ruud Martens, algemeen directeur van Independer.

Opzet van de toets

Het eerste onderdeel betreft de Kennis & Ervaringstoets. Klanten krijgen bij dit onderdeel één kans en moeten er direct voor slagen. Om te voorkomen dat antwoorden gaan circuleren op internet, ontwikkelde Independer verschillende versies van dit segment. Het tweede onderdeel is gericht op het gedrag van de klant, zoals bijvoorbeeld de snelheid waarmee hij de vragen invult. Hierbij worden meerdere aspecten gemonitord. Wanneer een klant afwijkend gedrag vertoont moet dit kunnen worden verklaard, anders mag hij niet door. Tenslotte geeft onze hypotheekmedewerker een persoonlijk oordeel op basis van het telefonische contact dat hij met klanten heeft. “Alleen als de klant voor alle drie de onderdelen slaagt, geven wij hem de mogelijkheid om zelf zijn hypotheek af te sluiten”, aldus Martens.

Negen aanbieders maken execution only mogelijk

Op dit moment zijn bij Independer vijf van de negen hypotheekaanbieders beschikbaar die het afsluiten zonder advies aanbieden. De andere partijen geven ook aan op korte termijn met Independer te willen samenwerken. “We willen het regelen van financiële zaken voor consumenten makkelijker en voordeliger maken, ook voor zoiets belangrijks als een hypotheek”, zegt Martens. “Het volledig online aanbieden van het afsluitproces biedt klanten met voldoende kennis van zaken, grote toegevoegde waarde. Op die manier worden mensen niet gedwongen advies af te nemen, waardoor zij bijna 80 procent kunnen besparen.”

Lees meer over: hypotheek

Tweeten 0
Google+ 0

Ben je benieuwd of jouw hypotheekadviseur je een goed en volledig advies heeft gegeven? Vul onze online vragenlijst in en ontvang direct een gratis adviesrapport.

Michel Walraven

Over Michel Walraven

Michel is persvoorlichter bij Independer en zorgt ervoor dat de Independer-onderzoeken en analyses worden uitgebracht en op de juiste plek terecht komen. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603