Independer maakt hypotheek afsluiten 80% goedkoper

| Door: (nog geen reacties)

Independer maakt hypotheek afsluiten 80% goedkoperPersbericht

Independer heeft afgelopen week in een testversie haar eerste klanten geholpen met het online afsluiten van een ‘execution only’ hypotheek. Deze manier van afsluiten is gemiddeld 1800 euro goedkoper dan een hypotheek afsluiten mét advies. Vanaf vandaag kunnen starters op de hypotheekmarkt bij Independer zelfstandig hun hypotheek afsluiten, zonder dat zij ook advies hoeven af te nemen. Kosten voor de klant: 495 euro. Komend jaar werkt Independer aan de eerste stappen naar volledig geautomatiseerd advies. Hiermee wordt de dienstverlening verbreed voor zowel doorstromers en oversluiters.

Gemiddelde besparing van 1.800 euro

Bij Independer kost het zelf afsluiten van een hypotheek zonder advies 495 euro. De kosten van een hypotheek mét advies liggen gemiddeld op 2.300 euro. Mensen die geen advies nodig hebben besparen hiermee gemiddeld dus 1.800 euro. Als de klant, in combinatie met de execution only hypotheek, ook een overlijdensrisicoverzekering wil afsluiten dan betaalt hij hiervoor 100 euro extra. De kosten voor een losse overlijdensrisicoverzekering liggen op 195 euro.

Nieuw streng toetsingsmodel

Niet elke consument kan bij een complex financieel product goed beoordelen of hij de juiste keuzes maakt. Independer vindt het daarom erg belangrijk dat alleen consumenten met gedegen hypotheekkennis gebruik maken van het afsluiten zonder advies (execution only). “De meeste beschikbare kennis & ervaringstoetsen en -procedures schieten hierin tekort”, zegt Ruud Martens, algemeen directeur van Independer. “Daarom ontwikkelden we een nieuw toetsingsmodel. Alleen als de klant in één keer slaagt voor de toets geven wij hem de mogelijkheid om zelf zijn hypotheek af te sluiten.”

Later ook doorstromers en oversluiters

Independer hoopt in de toekomst ook andere groepen zoals doorstromers, oversluiters en ZZP’ers te kunnen bedienen. Dit geldt eveneens voor mensen die een nieuwbouwwoning kopen. Tot die tijd worden deze mensen doorgeleid naar de module Zoek Adviseur.

Negen aanbieders maken execution only mogelijk

Op dit moment zijn bij Independer vijf van de negen hypotheekaanbieders beschikbaar die het afsluiten zonder advies aanbieden. Drie andere partijen geven ook aan op korte termijn met Independer te willen samenwerken. “We willen het regelen van financiële zaken voor consumenten makkelijker en voordeliger maken, ook voor zoiets belangrijks als een hypotheek”, zo stelt Martens. “Het volledig online aanbieden van het afsluitproces biedt klanten, die voldoende kennis van zaken hebben, grote toegevoegde waarde. Op die manier worden ze niet gedwongen advies af te nemen waardoor ze bijna 80 procent kunnen besparen.”

Lees meer over: hypotheek

Tweeten 0
Google+ 0

Ben je benieuwd of jouw hypotheekadviseur je een goed en volledig advies heeft gegeven? Vul onze online vragenlijst in en ontvang direct een gratis adviesrapport.

Michel Walraven

Over Michel Walraven

Michel is persvoorlichter bij Independer en zorgt ervoor dat de Independer-onderzoeken en analyses worden uitgebracht en op de juiste plek terecht komen. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603