Independer.nl stopt met verkoop leads aan geselecteerde leadpartners

| Door: (nog geen reacties)

Persbericht

Onder aanwezigheid van ruim honderd vertegenwoordigers van samenwerkende leadpartners lanceerde Independer.nl gisteren haar nieuwe hypotheekmodel 2.0. Een belangrijk onderdeel daarvan vormt de vorige maand gelanceerde Kwaliteitscheck Hypotheekadviseur. In het nieuwe model zijn consumenten volledig vrij in het kiezen van hun hypotheekadviseur. Die keuze zal naar verwachting met name gebaseerd zijn op het rapportcijfer waarvoor Independer.nl momenteel de informatie verzamelt. Daarom stopt Independer.nl eind dit jaar met het verkopen van leads aan haar leadpartners. In plaats daarvan kunnen alle hypotheekadviseurs zich gratis presenteren op Independer.nl.

Naast naam- en adresgegevens kan ook meer specifieke informatie over bijv. de werkwijze en openingstijden worden vermeld. In de loop van 2010 zal Independer.nl additionele diensten voor intermediairs en hypotheekaanbieders gaan ontwikkelen die tegen een vergoeding afgenomen kunnen worden. Hiermee hoopt Independer.nl de kosten van het nieuwe platform te kunnen dekken.

Het opzeggen van de leadpartnerovereenkomsten is mede het gevolg van het succes van de Kwaliteitscheck Hypotheekadviseur. Daarmee kunnen consumenten hun hypotheekadviseur beoordelen en het hypotheekadviesproces evalueren. Elke bezoeker krijgt een gratis adviesrapport met aandachtspunten om met de eigen hypotheekadviseur te bespreken. Via die ervaringen verzamelt Independer.nl waarnemingen om de kwaliteit van advieskantoren op haar site weer te geven.
Bij deze objectieve beoordeling van het hypotheekproces passen geen samenwerkingsovereenkomsten met een geselecteerde groep leadpartners.

Tijdens de leadpartnerbijeenkomst van gisteren heeft Independer.nl ook een nieuw extranet geïntroduceerd, waarmee kantoren hun informatie op Independer.nl zelf actueel kunnen houden. In de loop van december krijgen alle hypotheekadvieskantoren een login waarmee zij hun kantoorgegevens kunnen aanvullen en hun eerste beoordelingen kunnen inzien.

Lees meer over: hypotheek

Tweeten 0
Google+ 0

Ben je benieuwd of jouw hypotheekadviseur je een goed en volledig advies heeft gegeven? Vul onze online vragenlijst in en ontvang direct een gratis adviesrapport.

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603