Na de introductie van execution only hypotheken in 2016, zet Independer vandaag een logische volgende stap: het geven van hypotheekadvies. De nieuwe dienstverlening vloeit voort uit de missie van Independer om financiële zaken transparanter en gemakkelijker te maken voor de consument. Daarom biedt Independer per vandaag een platform aan alle consumenten die met vertrouwen zelfstandig of met deskundige begeleiding een hypotheek willen afsluiten.

Het vaste, all-in tarief voor het afsluiten van een hypotheek met deskundige begeleiding van de hypotheekadviseurs van Independer bedraagt slechts 995 euro.

Vanaf vandaag kan een beperkte groep klanten via de website van Independer zijn hypotheek afsluiten met telefonisch advies van adviseurs. “Omdat we zien dat veel van onze bezoekers advies nodig hebben en omdat we de consument goed willen helpen gaat Independer de inzichten uit dit traject gebruiken voor een automatiseringsproces. Daarom bieden wij dit advies op dit moment aan voor een vast, all-in tarief van slechts 995 euro”, zegt Coen de Ruiter, algemeen directeur bij Independer.

Kunstmatige intelligentie als basis voor volledige automatisering

Independer heeft de ambitie om haar hypotheekadvies uiteindelijk volledig te automatiseren op basis van kunstmatige intelligentie. Hiermee wordt het hypotheekadviesproces efficiënter en daardoor veel betaalbaarder. “Het kopen van een huis is een van de belangrijkste dingen in een mensenleven”, zegt De Ruiter. “Dat betekent dat het hypotheekadviesproces heel secuur moet worden doorlopen. Een hypotheekadviseur besteedt vele uren aan de inventarisatie van de wensen, het maken van berekeningen en een toelichting op het advies. Vervolgens gaat nog veel tijd zitten in het regelen van het papierwerk, van offerte tot notaris, allemaal voor rekening van de consument. Omdat het proces veel tijd kost, is het ook nog eens foutgevoelig. Veel van die handelingen gaan wij automatiseren, onder meer door gebruik te maken van datakoppelingen en kunstmatige intelligentie. Daarmee is de kans op fouten of onjuistheden verwaarloosbaar.“

Nog dit jaar volledig online advies

Independer startte afgelopen jaar al met execution only hypotheken, het afsluiten van een hypotheek zonder advies. Het tarief hiervan ligt vanaf vandaag op 495 euro inclusief overlijdensrisicoverzekering. Klanten die hiervoor kiezen krijgen een uitgebreide test om te beoordelen of zij voldoende hypotheekkennis hebben om zonder advies af te sluiten. De test is gebaseerd op maatstaven van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Independer heeft de ambitie later dit jaar de eerste bezoekers te kunnen helpen met volledig online advies.

Update: per 8-4-2019 zijn de prijzen voor een hypotheek via Independer iets verhoogd. Je betaalt nu 595 euro voor execution only en 1195 euro voor een hypotheek met advies.

Huis kopen?

Checken hoeveel hypotheek jij maximaal kan krijgen? Gebruik onze handige tool

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Good overview and explanations, but progress saving isn't always working
8