Kortlopende reisverzekering bijna altijd onvoordelig voor gezin

| Door: (2 reacties)

Kortlopende reisverzekering bijna altijd onvoordelig voor gezinPersbericht

Gezinnen die vanwege de crisis minder op vakantie gaan, doen er goed aan niet meteen hun doorlopende reisverzekering op te zeggen. Het blijkt dat gezinnen met twee of meer kinderen al bij 17 dagen per jaar op reis voordeliger uit zijn dan met een kortlopende reisverzekering. Als bij de reisverzekering nog een annuleringsverzekering wordt afgesloten, loont het al vanaf zes dagen*. Een gezin met twee kinderen dat twee weken in Europa op vakantie gaat en een 3-daags weekendje weggaat, betaalt voor twee kortlopende reisverzekeringen 39,84 euro. Kiest dit gezin voor een doorlopende reisverzekering dan kost dat slechts 36,47 euro per jaar.

Wat een kortlopende verzekering duur maakt, zijn de poliskosten die telkens bij het afsluiten moeten worden betaald. Ook een annuleringsdekking bij een kortlopende verzekering is duur. Dit bedraagt een percentage van de reissom. Bij een doorlopende reisverzekering is dit een vast bedrag. Dat maakt een doorlopende reisverzekering met annuleringsdekking vrijwel altijd voordeliger dan een kortlopende reis- en annuleringsverzekering.

Een kortlopende reisverzekering is handig voor een eenmalige trip naar het buitenland. Voor wie meerdere keren per jaar met vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering gemakkelijker. Een alleenstaande is na 29 dagen en partners zijn na 25 dagen op reis voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering. Kiezen zij meer dekkingen dan alleen bagage en hulpverlening, bijvoorbeeld medische kosten of annulering? Dan is een doorlopende reisverzekering al snel voordeliger voor alleenstaanden en partners.

*Bij een reissom van 2.000 euro of meer.

Bekijk de tabellen die behoren bij deze analyse.

Lees meer over: reisverzekering

Tweeten 0
Google+ 3
Mayke Melgers

Over Mayke Melgers

Mayke zorgt er als junior productmanager woon-, reis- en zorgverzekeringen voor dat er interessante nieuwsberichten op het weblog komen en dat de vergelijking klopt. Ze helpt klanten graag met duidelijke en eerlijke informatie over hun verzekering. Lees verder

2 Reacties op dit artikel
  1. Dit onderzoek doet me sterk denken aan een eerder onderzoek op Eufin: eufin.nl/vaknieuws/64-vaknieuws/30621–gezinnen-kunnen-besparen-met-een-doorlopende-reisverzekering

    John Brugmans 24 juni 2013 om 16:11
  2. Het is puur toeval dat beide berichten min of meer tegelijkertijd zijn uitgebracht. Wij hebben afgelopen weken verschillende situaties doorgerekend die te controleren zijn. Per 1 juni is Zelf.nl met een nieuwe kortlopende reisverzekering gekomen die invloed had op de uitkomst van dit onderzoek. Ik denk dat de berichten niet volledig te vergelijken zijn. Ons bericht is belangrijk voor reizigers die nu hun reisverzekering aan het vergelijken zijn en twijfelen over een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Wij vinden het belangrijk dat vakantiegangers voldoende geïnformeerd, de juiste reisverzekering kiezen.

    Mayke Melgers (Independer.nl) 25 juni 2013 om 10:53
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603