Nieuw Independer Keurmerk zet woonverzekeraars op scherp

| Door: (nog geen reacties)

Nieuw Independer Keurmerk zet woonverzekeraars op scherpPersbericht

Independer lanceert vandaag het ‘Independer Keurmerk Woonverzekeringen’. Dit keurmerk wordt toegekend aan verzekeraars die aan verschillende kwaliteitseisen voldoen op het gebied van service, voorwaarden en transparantie. Met de uitbreiding van het Independer-keurmerk naar woonverzekeringen wil Independer woonverzekeraars stimuleren om hun producten en dienstverlening voor de consument te optimaliseren.

Oproep om dienstverlening te verbeteren

Slechts 4 aanbieders van woonverzekeringen voldoen momenteel aan alle eisen van het nieuwe Independer-keurmerk. Daarom roept Independer alle woonverzekeraars op om de komende maanden de kwaliteit van hun dienstverlening en verzekeringsvoorwaarden te verbeteren. Verzekeraars die hier gehoor aan geven, krijgen van Independer het keurmerk toegekend.

“Producten en dienstverlening lopen achter”

Suzan Samson van Independer: “Wij vinden de producten en dienstverlening van de meeste woonverzekeringen onder de maat. Kijkend naar bijvoorbeeld autoverzekeringen loopt deze markt echt nog flink achter. Zo kan de consument bij veel aanbieders niet binnen een jaar opzeggen. En wanneer mensen kunnen opzeggen, moeten ze soms onverwacht hoge kosten betalen. Wij vinden dat oneerlijk. Als je een verzekering met het Independer-keurmerk afsluit, weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan. En dat de dienstverlening van de betreffende verzekeraar op orde is.”

Klant bepaalt mee over eisen voor keurmerk

Met 15 jaar ervaring in verzekeren weet Independer als geen ander waar je als consument op moet letten bij het afsluiten van een woonverzekering. Die expertise is doorvertaald naar de eisen voor het Independer Keurmerk Woonverzekeringen. Maar ook de mening van de consument zelf is van grote waarde. Daarom wordt het keurmerk komende tijd doorontwikkeld op basis van klantonderzoek. Samson: “Producten met een Independer-keurmerk moeten altijd perfect blijven aansluiten op de wensen en behoeften van de consument.”

Momenteel voldoen de producten met een Independer-keurmerk onder andere aan de volgende eisen:

  • in het eerste jaar opzegbaar.
  • garantie tegen onderverzekering.
  • goede dekking voor sieraden, audio- en computerapparatuur.
  • helpdesk die ’s avonds en op zaterdag telefonisch bereikbaar is.
  • geen hoge kosten bij opzeggen van de verzekering.

Bekijk alle eisen van het keurmerk.

Independer introduceerde het keurmerk eerder voor zorgverzekeringen, autoverzekeringen en overlijdensrisicoverzekeringen. Het resultaat hiervan is dat steeds meer autoverzekeringen tegenwoordig dagelijks opzegbaar zijn. Bij een overlijdensrisicoverzekering ontvang je de polis veel sneller dan voorheen en kunnen premie en voorwaarden niet zomaar worden veranderd.

Lees meer over: inboedelverzekering, opstalverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Suzan Samson

Over Suzan Samson

Suzan is als manager woonverzekering verantwoordelijk voor alles rondom opstal- en inboedelverzekeringen maar ook de bijbehorende verzekeringen zoals aansprakelijkheid- en rechtsbijstandverzekeringen. Ze zorgt naast eenvoudige en goede vergelijkingen ook voor verzekeringen tegen een scherpe prijs die je makkelijk en snel kunt afsluiten. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.610
603