Premie overlijdensrisicoverzekering afgelopen 5 jaar bijna gehalveerd

| Door: (2 reacties)

Premie overlijdensrisicoverzekering afgelopen 5 jaar bijna gehalveerdPersbericht

De premies van overlijdensrisicoverzekeringen blijven dalen. Over de afgelopen 5 jaar bedraagt de gemiddelde daling 40%. Dit blijkt uit recent onderzoek van vergelijkingssite Independer.nl. Bij een aantal grote verzekeraars ligt de daling ver boven het gemiddelde. Zo is de premie van Delta Lloyd met 45% gedaald en de premie van Aegon met 52%. Reaal Verzekeringen verlaagde haar premies zelfs met 72%.

De premieverlagingen gelden alleen voor nieuwe klanten. De meeste verzekeraars hebben klanten die eerder een overlijdensrisicoverzekering afsloten niet van de verlaagde tarieven laten profiteren. Uitzonderingen hierop zijn de verzekeraars GoedIdee, Loyalis en Dela. Zij hebben hun premies in de afgelopen jaren voor alle verzekerden verlaagd.

De forse premieverlagingen maken het vooral voor consumenten die tot 5 jaar geleden een overlijdensrisicoverzekering afsloten interessant. Zij kunnen over de resterende looptijd vaak tienduizenden euro’s besparen als ze de oude verzekering opzeggen en een nieuwe afsluiten.

Een voorbeeld
Een echtpaar van 40 jaar, beide niet rokend, sloot op 1 december 2006 een overlijdensrisicoverzekering af van € 175.000 met een looptijd van 30 jaar. Op dit moment betalen zij daarvoor een premie van € 224,82 per maand. Als dit echtpaar nu opnieuw bij Reaal een verzekering zou afsluiten dan bedraagt de premie slechts € 74,77 per maand voor de resterende looptijd van 25 jaar. Dit komt neer op een premieverlaging van 67% ten opzichte van 2006. Over de gehele looptijd levert dit een besparing op van ruim € 45.000,-.

Lees alle onderzoeksresultaten.

Lees meer over: overlijdensrisicoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
2 Reacties op dit artikel
 1. U geeft prachtige voorbeelden. Mijn vraag: hoe zit het met de looptijd van 30 jaar. In mijn situatie is de mogelijkheid eens per vijf jaar.
  Misschien een deskundig advies van uw zijde om mijn huidige woekerpolis te beëindigen. in onze situatie betalen wij per maand 200% te veel.

  In afwachting van uw reactie, tekent met vriendelijke groet,
  Jos Mrowiec

  Jos Mrowiec 9 november 2010 om 11:53
 2. Beste Jos
  er is een groot verschil tussen een overlijdensrisicoverzekering zoals genoemd in ons artikel en de door u genoemde “woekerpolis”. Dat is een kapitaalverzekering op basis van beleggen. Hiervoor betaalt u premie en bouwt u kapitaal op wat aan het eind van de looptijd, of bij overlijden wordt uitgekeerd. Bij de door ons genoemde overlijdensrisicoverzekering wordt helemaal nooit kapitaal opgebouwd, maar is puur bedoeld om uit te keren bij onverhoopt overlijden. Het geld gaat dan naar de nabestaanden. Als u niet overlijdt, krijgt u ook niets. Dit zijn dus 2 compleet verschillende types verzekeringen. Voor een goed advies over uw specifieke situatie, en het eventueel afkopen/beeindigen van uw polis, verwijs ik u naar een onafhankelijk financieel adviseur bij u in de buurt! veel succes!

  Elsemiek Meijs (Independer.nl) 9 november 2010 om 12:04
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603