Reisverzekeraar keert mager uit na diefstal tablet of smartphone

| Door: (nog geen reacties)

Reisverzekeraar keert mager uit na diefstal tablet of smartphonePersbericht

Wie op vakantie gaat en naast een dure telefoon nog andere elektronica meeneemt zoals een iPod, navigatieapparatuur of een tablet mag hopen dat hij niet wordt bestolen. Want veel reisverzekeraars keren maar weinig uit na diefstal. 92% van de reisverzekeraars geeft geen volledige vergoeding voor een smartphone. Veel reisverzekeraars (69%) keren niet meer dan 300 euro uit na verlies van een smartphone.

Reisverzekering via reisorganisatie keert vaak minder uit

Vakantiegangers die direct bij een reisorganisatie een reisverzekering afsluiten, zijn nog slechter af. Reisorganisaties bieden vooral reisverzekeringen aan van Mondial, Unigarant en Europeesche. Van deze drie verzekeraars keert Unigarant het minst uit na verlies van een tablet of laptop. Deze verzekeraar vergoedt maximaal 300 euro. Mondial en de Europeesche hanteren een maximale vergoeding voor foto-, muziek- en computerapparatuur tezamen. Bij Mondial bedraagt het maximum 500 euro (voordeligste reisverzekering), bij de Europeesche 1.500 euro.
Reisverzekeringen die niet via een reisbureau worden afgesloten kennen meestal verschillende maximale vergoedingen. Bovendien is de premie vaak veel lager.

Reisverzekeraar hanteert maximale vergoeding

Wie naast een dure fotocamera verschillende elektronische gadgets (tablet, laptop, e-reader e.d.) meeneemt met een gezamenlijke waarde van meer dan 1.000 euro moet extra voorzichtig zijn. De meeste reisverzekeraars hanteren een maximale vergoeding die wisselt per verzekeraar en per apparatuur. Daardoor krijgen verzekerden vrijwel nooit al hun elektronica volledig vergoed. Ben je benieuwd wat jouw reisverzekering vergoedt wanneer je smartphone wordt gestolen of je deze kwijtraakt op vakantie? Bekijk ons vergoedingsoverzicht per reisverzekering.

Lees meer over: reisverzekering

Tweeten 0
Google+ 3
Mayke Melgers

Over Mayke Melgers

Mayke zorgt er als junior productmanager woon-, reis- en zorgverzekeringen voor dat er interessante nieuwsberichten op het weblog komen en dat de vergelijking klopt. Ze helpt klanten graag met duidelijke en eerlijke informatie over hun verzekering. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.609
603